Om  
Robert Kwesiga

Tidligere chef i Røde Kors efterforskes i korruptionssag

Robert Kwesiga, der fra 2007 til 2013 var nødhjælpschef i Dansk Røde Kors i det sydlige Afrika, efterforskes for korruption af myndighederne i Zimbabwe.

Dansk Røde Kors i Zimbabwe har tidligere været anklaget for svindel, da det i 2010 kom frem, at medarbejdere havde snydt organisationen for omkring 375.000.
Dansk Røde Kors i Zimbabwe har tidligere været anklaget for svindel, da det i 2010 kom frem, at medarbejdere havde snydt organisationen for omkring 375.000.Foto: Hussein Malla/AP/Ritzau Scanpix
Agnes Ingeborg Weber Cortzen

Den daværende nødhjælpschef i Dansk Røde Kors, Robert Kwesiga, købte i 2012 to huse i Zimbabwe for omtrent to millioner danske kroner.

Mere end et årti senere efterforskes han for korruption af myndighederne i Zimbabwe, der mener, at husene er købt med penge fra kriminalitet.

Det skriver DR.

Sagen mod Robert Kwesiga har kørt siden 2021, hvor Røde Kors løbende har bistået med svar på spørgsmål, da han var ansat i den danske nødhjælpsorganisation på daværende tidspunkt.

Læs også

Dansk Røde Kors afviser dog, at Robert Kwesiga har misbrugt organisationens midler under hans ansættelse.

"RK har ikke mistet midler. Vi har heller ikke dokumentation for, at der skulle have været mistanke om, at vedkommende skulle have stjålet fra os på daværende tidspunkt," oplyser Dansk Røde Kors i et skriftligt svar til DR.

Robert Kwesiga er endnu ikke dømt for korruption, men en domstol i Zimbabwe han givet ham 30 dage til forklare, hvor pengene til huskøbene stammer fra.

Begge husene er blevet midlertidigt beslaglagt.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Robert Kwesiga

Generalsekretær, Uganda Røde Kors

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024