Tidligere chefredaktør bliver ny debatredaktør på Berlingske

NAVNE: Berlingske har ansat Pierre Collignon som ny debatredaktør. Ansættelsen kommer i kølvandet på en ny strategi, hvor mediet nedlægger flere redaktionelle stillinger.

Foto: /ritzau/Sarah Christine Nørgaard
Emma Qvirin Holst

Berlingskes nye debatredaktør er et kendt ansigt i medieverdenen.

Avisen har ansat Jyllands-Postens tidligere journalistiske chefredaktør Pierre Collignon, og han får ansvaret for mediets debatunivers fra 1. april.

Det oplyser Pierre Collignon selv på Facebook.

Ansættelsen sker i kølvandet på, at Berlingske-koncernen i dag har offentliggjort en ny strategi, der betyder, at 29 redaktionelle stillinger nedlægges. I alt skal 93 ud af koncernens 900 ansatte siges op.

"Berlingske har i dag fremlagt en ambitiøs plan for digital omstilling og styrkelse af den journalistiske kvalitet og profil. Planen indebærer også nedlæggelser af stillinger, så omstillingen bliver hård for alle i huset i de kommende uger, men jeg tror, at retningen er den rigtige. Derfor har jeg også sagt ja til at blive debatredaktør på Berlingske fra 1. april," skriver Pierre Collignon på Facebook.

20 år hos Jyllands-Posten
45-årige Pierre Collignon er især kendt i medieverdenen for sin tid som journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten. En post, han bestred fra 2012 indtil 2016. Han forlod avisen efter ændringer i ledelsen, hvor Jacob Nybroe erstattede Jørn Mikkelsen som avisens ansvarshavende chefredaktør.

Inden tiden i chefredaktørstolen havde han været ansat som journalist på Jyllands-Posten, siden han blev færdiguddannet fra Journalisthøjskolen i 1997.

Efter tiden hos Jyllands-Posten fik Pierre Collignon i 2017 tildelt et fellowship ved journalistuddannelsen på Syddansk Universitet. Her har han undersøgt, hvordan fake news og misinformation præger samfundsdebatten. De erfaringer vil han trække på i sin nye stilling hos Berlingske.

"I den forbindelse har jeg fået en stærk fornemmelse for, hvordan vi skal prøve at redde den rationelle argumentation ud af den postfaktuelle forvirring. Et godt sted at starte er med opinionsstoffet, hvor jeg håber at kunne gøre min del for at vise, hvordan vi kan være knivskarpe og voldsomt uenige – og alligevel sammen blive klogere," skriver han.

Anne Sophia Hermansen er Berlingskes nuværende debatredaktør. Hun bliver hos avisen og skal fra 1. april være redaktør for kultur og livsstil.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pierre Collignon

Debatredaktør, Berlingske, formand, Bording Komiteen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1997)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024