Om  
Karsten Dybvad
Caroline Ferrari

Tidligere departementschef og DI-direktør bliver ridder af Æreslegionen i Frankrig

Danske Banks formand Karsten Dybvad er blevet udnævnt til ridder af Æreslegionen af Frankrigs præsident. Ordenen blev overrakt fredag af Frankrigs ambassadør Caroline Ferrari.

Simon Engell Kjøller

Karsten Dybvad er blevet udnævnt til ridder af den franske orden La Légion d’honneur af Frankrigs præsident.

Det oplyser den franske ambassade til Altinget.

Ordenen blev overrakt af den franske ambassadør Caroline Ferrari til en reception på den franske ambassade på Kongens Nytorv i fredags.

"Karsten Dybvad er en opmærksom og effektiv samtalepartner. I hans egenskab af direktør for Dansk Industri var han med til at uddybe relationerne mellem Frankrig og Danmark," skriver den franske ambassade.

"Især i forbindelse med det dansk-franske erhvervsforum i forbindelse med Emmanuel Macrons statsbesøg i august 2018, hvor Karsten Dybvad, meget tidligt og personligt, var involveret i forberedelsen af arrangementet, som mange centrale personer fra dansk erhvervsliv deltog i."

Karsten Dybvad var departementschef i Statsministeriet fra 2005 til 2010 og administrerende direktør for Dansk Industri fra 2010 til 2018, hvorefter han blev bestyrelsesformand for Danske Bank.

Æreslegionen er den fornemmeste franske orden. Den blev indstiftet i 1802 af Napoleon for at hædre civile og militære fortjenester og den tildeles personligheder, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats.

Karsten Dybvad kan nu tilføje den franske fortjenesteorden til rækken af ordener, han tidligere har modtaget: kommandør af Dannebrogordenen, den svenske Nordstjerneorden, den græske Phønix Orden, den brasilianske Rio Branco Orden og den bulgarske Stara Planina Orden.

Danske modtagere af La Légion d’honneur tæller blandt andre H.M Dronning Margrethe, H.K.H. Prinsesse Marie, tidligere minister Søren Pind (V), brygger Carl Jacobsen og arkitekt Edvard Thomsen. Frankrigs præsident er ordenens stormester.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Dybvad

Senior fellow, Kraka, fhv. departementschef, Statsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

Caroline Ferrari

Frankrigs ambassadør i Danmark

0:000:00