Tidligere minister forlader politik

FARVEL: Tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard (V) trækker sig fra politik.

Venstres Tina Nedergaard stopper i dansk politik. 
Venstres Tina Nedergaard stopper i dansk politik. Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Cecilie Gormsen

Da alle stemmerne var talt op efter folketingsvalget i juni, stod det klart, at Venstres Tina Nedergaard ikke havde genvundet sit sæde. Og nu har hun valgt helt at sige farvel til dansk politik og trækker sig som kandidat i Taastrup-kredsen.

”Det er et definitivt farvel til partipolitik, omend at engagementet og interessen for alt, hvad der vedrører danskerne, altid vil ligge mig på sinde,” skriver Tina Nedergaard på sin Facebook-profil.

Venstre løb ind i et blodbad ved folketingsvalget i juni, hvor partiet bare fik 34 valgt ind – en tilbagegang på 13 mandater og det dårligste valg i 25 år. Det gik ikke kun ud over Tina Nedergaard, der for første gang stillede op i Københavns Omegn. Flere Venstre-profiler røg ud, blandt andet tidligere skatteminister Peter Christensen, som efterfølgende valgte at forlade dansk politik, Jakob Engel-Schmidt og Martin Geertsen.

Oppe mod stærke navne
Tina Nedergaard stillede op i Københavns Omegns Storkreds, hvor hun var oppe imod stærke Venstre-navne som Karen Ellemann, Morten Løkkegaard og Jakob Engel-Schmidt. Venstre fik to mandater i storkredsen, som gik til Karen Ellemann, der nu er social- og indenrigsminister, og tidligere medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard.

Tina Nedergaard blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2001, hvor hun indtil juni i år var en del af Venstres folketingsgruppe. Ud over at have været undervisningsminister har Tina Nedergaard haft adskillige ordførerskaber, blandt andet familie-, finans- uddannelsespolitisk- og fødevareordfører. Nu venter et liv uden for Christiansborgs mure:

”Danmark står over for kæmpe udfordringer, og jeg har fortsat holdninger til deres løsninger. Jeg vælger imidlertid at se min afgang fra Christiansborg som starten på noget nyt og givtigt,” skriver hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00