Om  
David Cameron
Rishi Sunak

Tidligere premierminister laver politisk comeback

Manden bag den skæbnesvangre afstemning om at forlade EU, David Cameron, er genindtrådt i politik som Storbritanniens nye udenrigsminister efter en ministerrokade.

David Cameron var premierminister fra 2010 til 2016 og trådte tilbage efter Brexit-afstemningen. Han er nu tilbage på den britiske politiske scene.
David Cameron var premierminister fra 2010 til 2016 og trådte tilbage efter Brexit-afstemningen. Han er nu tilbage på den britiske politiske scene.Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Den tidligere britiske premierminister David Cameron er blevet udnævnt som landets nye udenrigsminister i en overraskende beslutning truffet af premierminister Rishi Sunak som led i en ministerrokade

Det rapporterer det britiske nyhedsbureau Reuters.

David Cameron stod i spidsen for Storbritannien fra 2010 til 2016 og trak sig tilbage efter resultatet af den såkaldte Brexit-afstemning, hvor et flertal af briterne stemte for at forlade Den Europæiske Union.

Nu vender han tilbage til den internationale scene midt i udfordringer som krigen i Ukraine og konflikten mellem Israel og Hamas.

Uventet comeback

Det uventede comeback kommer, efter at David Cameron de seneste syv år har fokuseret på at skrive sine erindringer og deltage i erhvervslivet, herunder hos Greensill Capital, der er en finansvirksomhed, som senere gik konkurs.

Rishi Sunaks kontor meddelte mandag 13. november, at kong Charles havde godkendt at give Cameron en plads i det britiske overhus, House of Lords.

Det gør ham i stand til at vende tilbage til regeringen som minister, selvom han ikke længere er et valgt medlem af parlamentet.

Artiklen er opdateret mandag 13. november klokken 13.22, da David Cameron et par steder fejlagtigt var omtalt som James Cameron. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

David Cameron

Udenrigsminister, Storbritannien, president, AlzheimerResearch UK
master i filosofi, politik og økonomi (PPE) (Oxford 1988)

Rishi Sunak

Premierminister, Storbritannien (Conservative Party)

0:000:00