To udvalg nedlægges - to bliver slået sammen

LUKNING: To af Folketingets udvalg bliver lukket, mens Miljøudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri bliver slået sammen.

Foto: Anders Hviid/Folketinget
Cecilie Gormsen

Folketinget får færre udvalg, da By- og Boligudvalget og Kommunaludvalget nedlægges. 

By- og Boligudvalgets arbejde bliver rykket til Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget, mens det tidligere kommunaludvalgs arbejde fremover vil ske i Social- og Indenrigsudvalget. 

Samtidig bliver Miljøudvalget og Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri slået sammen, ligesom Miljø- og Fødevareministeriet blev det. Folketingets udvalg plejer at følge ministeriernes ressortområder, og derfor er det ikke overraskende, at miljø, fødevarer og landbrug nu kommer ind under det samme udvalg.

Det skabte meget debat, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sine nye ministre, og det stod klart, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Miljøministeriet lægges sammen. 

Danmarks Naturfredningsforening var blandt andre ude med en skarp kritik. 

"Det er tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen river de sidste sten af Svend Aukens livsværk ned," sagde Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening (DN) til Altinget. 

"Det står helt klart, at det her er en landbrugsvenlig regering. Det er hele tankegangen i regeringsgrundlaget. Så vi er ikke i tvivl om, at den nye minister er landbrugets minister, men er hun også minister for natur og miljø? Det fremgår ikke særligt klart," sagde hun. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00