Om  
Anders Runevad
Henrik Andersen

Top-direktør i Vestas stopper

Anders Runevad, Vestas' nuværende administrerende direktør, har valgt at fratræde sin stilling. Hans afløser er allerede fundet.

Sofie Hvemon

Det bliver Henrik Andersen, der overtager Anders Runevads stilling som administrerende direktør for Vestas.

Det oplyser Vestas i en selskabsmeddelelse.

Henrik Andersen er nuværende koncernchef og administrerende direktør for Hempel. Han har desuden i flere år været medlem af Vestas’ bestyrelse.

”Jeg har været med hos Vestas de seneste seks år og glæder mig til at skulle arbejde tæt sammen med Anders og resten af ledelsesteamet for at sikre en succesfuld transition,” udtaler Henrik Andersen i Vestas’ selskabsmeddelelse.

Som Henrik Andersen selv nævner, arbejder Vestas med at sikre en god transition. Udnævnelsen af den nye direktør sker nemlig i tråd med Vestas’ langsigtede overdragelsesplan, hvor Anders Runevad forbliver involveret i Vestas indtil medio 2020 som rådgiver for Vestas’ bestyrelsesformand, Bert Nordberg. Han fortsætter desuden som bestyrelsesformand for MHI Vestas Offshore Wind.

Anders Runevad udtaler til Vestas, at det er det rigtige tidspunkt at sige farvel til virksomheden:

”Efter at have gennemført transformationen samt implementeret og gennemført vores profitable growth-strategi og bragt vindenergi op på niveau med fossile energikilder, har Vestas påbegyndt en ny fase, og jeg tror på, at det er det rette tidspunkt for mig at trække mig tilbage på.”

Anders Runevad fratræder sin stilling per 1. august.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Runevad

Fhv. adm. direktør, Vestas, bestyrelsesformand, MHI Vestas Offshore Wind
cand.polyt. (Lunds Uni. 1984)

Henrik Andersen

Adm. direktør, Vestas
cand.jur. (Aarhus Uni. 1997)

0:000:00