Om  
Chris Vogelzang

Topchef i Danske Bank stopper efter mistanke om hvidvask

Hollandske Chris Vogelzang er trådt af som administrerende direktør i Danske Bank som følge af mistanke om mulige lovovertrædelser. 

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Cecilie Bech Rønsholt

Danske Bank har med øjeblikkelig virkning fået ny administrerende direktør, efter at Chris Vogelzang stopper som følge af mistanke om hvidvask i hollandsk sag.

Det oplyser Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.  

Den nu tidligere direktør er udpeget som en af flere mistænkte i en undersøgelse af potentielle overtrædelser af hollandsk lovgivning vedrørende forebyggelse af hvidvask i banken ABN Amro. En undersøgelse foretaget af de hollandske myndigheder. 

"Jeg er meget overrasket over de hollandske myndigheders beslutning. Jeg forlod ABN AMRO for mere end fire år siden og er tryg ved, at jeg varetog mit ledelsesmæssige ansvar med integritet og dedikation. Min status som mistænkt er ikke ensbetydende med, at jeg vil blive tiltalt," udtaler Chris Vogelzang. 

Chris Vogelzang var en del af ledelsen i banken Abn Amro fra 2009 til 2017. I juni 2019 overtog han stillingen fra Thomas F. Borgen som administrerende direktør i Danske Bank, og nu har bestyrelsen i Danske Bank udnævnt Carsten Egeriis som afløser. 

I samme forbindelse har bestyrelsesmedlem, og Hollands tidligere finansminister, Gerrit Zalm besluttet at træde ud af bestyrelsen per dags dato. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Chris Vogelzang

MSc Economics (University of Groningen 1988)

0:000:00