Topchef i SAS bliver ny direktør for Dansk Industri

JOBNYT: Dansk Industri har afsløret navnet på sin nye administrerende direktør. Det bliver Lars Sandahl Sørensen, der indtager en af Danmarks mest magtfulde positioner.

Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, er torsdag formiddag blevet udpeget som Dansk Industris nye direktør. 

Det skriver DI i en pressemeddelelse.

DI's formand, Lars-Peter Søbye, håber, at den nye direktør kan være med til at løfte DI til et endnu højere niveau.

"Lars har et stærkt personligt drive og solid topledelseserfaring fra en lang række virksomheder. Dertil kommer erfaring fra internationalt arbejde og tillidshverv, som kan løfte DI til næste niveau," siger DI-formand Lars-Peter Søbye i pressemeddelelsen.

Bæredygtigt fokus
Når Lars Sandahl Sørensen tiltræder direktørposten i midten af august, bliver det med et særligt fokus på bæredygtighed.

"Det er i høj grad virksomhederne, der kan skabe de konkrete, innovative bæredygtige løsninger, der er stor efterspørgsel efter i Danmark såvel som i resten af verden. Danmark har et enestående udgangspunkt, og det bliver en af DI’s største prioriteter i de kommende år at bidrage til at realisere det potentiale globalt," siger Lars Sandahl Sørensen i pressemeddelelsen.

Lars Sandahl Sørensen overtager posten fra Kim Graugaard, der har været konstitueret direktør siden december 2018.

Her forlod forhenværende direktør Karsten Dybvad stillingen til fordel for at blive bestyrelsesformand i Danske Bank.

Kim Graugaard har været ansat i DI siden 1993. Han var dog ikke blandt kandidaterne til at overtage direktørposten permanent.

Ville ikke have en politiker
Siden Karsten Dybvads afgang har det svirret med rygter om, hvem der skulle overtage den magtfulde post.

Et af buddene var landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen. 

Ifølge Benny Damsgaard, direktør for public affairs i Geelmuyden Kiese, var det dog ikke særligt sandsynligt, at en politiker ville overtage jobbet.

Det skriver han i en kommentar i Altinget, hvor han også bemærker, at DI har været overraskende længe om at finde en afløser, særligt med folketingsvalget lige om hjørnet.

Forrige artikel Kenneth Thue: Exit Løkke eller det mesterlige comeback? Kenneth Thue: Exit Løkke eller det mesterlige comeback? Næste artikel EU-overblik: Løkke rejser til topmøde i Rumænien midt i valgkampen EU-overblik: Løkke rejser til topmøde i Rumænien midt i valgkampen