Om  
Rolf Kjærgaard

Topchef og investeringsdirektør forlader Vækstfonden

Rolf Kjærgaard og Mikkel Hesselgren stopper i Vækstfonden i forbindelse med, at fonden bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Rolf Kjærgaard stopper i Vækstfonden efter 20 år i virksomheden og tre år som administrerende direktør.
Rolf Kjærgaard stopper i Vækstfonden efter 20 år i virksomheden og tre år som administrerende direktør.Foto: Pressefoto/Vækstfonden
Cecilie Fischer

Administrerende direktør Rolf Kjærgaard og investeringsdirektør Mikkel Hesselgren fratræder deres stillinger i Vækstfonden. 

Det oplyser Vækstfonden på sin hjemmeside.

Fratrædelserne sker umiddelbart inden, at Vækstfonden fusionerer med to andre fonde, EKF Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond. 1. januar bliver de tre fonde sammenlagt under navnet Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Rolf Kjærgaard har siddet ved roret siden 2019 og har 20 års erfaring i Vækstfonden.

”Jeg har besluttet, at tiden er kommet for mig til at gå videre med noget nyt. Gennem alle årene har det fyldt mig med stolthed at være med til at bringe Vækstfonden frem til, hvor den er i dag. Og med det, bidrage til at udvikle økosystemet for innovation og vækstkapital i Danmark," skriver han om sin fratrædelse.

Mikkel Hesselgren takker af som investeringsdirektør i Vækstfonden, men skifter stillingen ud med en lignende, da han efter nytår skal være investeringsdirektør i en nyoprettet dansk investeringsenhed med tilknytning til iværksættersuccesen 3shape. Han ser gode muligheder for samarbejde med Danmarks Eksport- og Investeringsfond i sin nye stilling.

"Selvom jeg fra årsskiftet ikke selv vil være en fast bestanddel af organisationen, vil jeg følge det fremtidige arbejde i den nye superfond – Danmarks Eksport- og Investeringsfond – tæt – og forhåbentlig også selv blive en af fondens gode samarbejdspartnere," udtaler Mikkel Hesselgren.

Statens nye superfond Danmarks Eksport- og Investeringsfond blev officielt indstiftet 31. august efter, at Simon Kollerup (S) havde udpeget bestyrelsen 27. august.

Rolf Kjærgaard har sidste arbejdsdag 10. oktober, og Mikkel Hesselgren fortsætter i Vækstfonden indtil årsskiftet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rolf Kjærgaard

Bestyrelsesleder, Invest for Impact Denmmark, fhv. adm. direktør, Vækstfonden, bestyrelsesmedlem, Copenhagen Fintech, strategisk rådgiver, Jolt Capital, Antler, North Ventures, ambassadør, Fonden for Entreprenørskab
cand.polit. (Københavns Uni. 1996), Graduate Studies (University of California, Berkeley 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024