Topstyring får DF'ere til at smutte i protest

EXIT: DF-profilen René Christensen står bag en så omfattende topstyring, at to byrådsmedlemmer nu smutter i protest. 

Uforsonlig oppositionspolitik og politisk topstyring.

Det er den politiske hverdag, der nu er blevet for meget for Lis Magnussen og Mette Møller, der er valgt til byrådet for Dansk Folkeparti i Guldborgsund Kommune.

Derfor har de nu nu trukket sig i protest og fortsætter i stedet som løsgængere. 

Særligt er den politiske topstyring blevet for meget for de to medlemmer, der ikke føler sig inddraget af DF-profilen René Christensen.

"Der er dårligt samarbejde i gruppen. Man kan ligesom ikke komme til orde, for der er et par stykker, der bestemmer det hele," siger Lis Magnussen til folketidende.dk

Politisk hævnaktion
Guldborgsund Kommune blev under kommunalvalgkampen i november 2017 et centralt politisk midtpunkt, da René Christensen blev udråbt til at være DF's bedste bud på en kommende borgmester.

En borgmester, der tilmed skulle bryde isen på det kommunalpolitiske landkort og farve det kommunale landskab gult. For første gang nogensinde. 

Men sådan gik det som bekendt ikke. DF fik et skuffende valg, og John Brædder, valgt for Guldborgsundlisten, blev indsat som borgmester i Guldborgsund Kommune. 

Denne politiske virkelighed er ifølge de to nyudnævnte løsgængere blevet for meget for René Christensen, der i en regulær hævnaktion fører uforsonlig oppositionspolitik, blottet for dialog og samarbejde. 

Det er denne tilgang til oppositionspolitik, der nu får Lis Magnussen og Mette Møller til at forlade byrådsgruppen. 

René Christensen afviser over for folketidende.dk kritikken og mener, at han fører den politik, som DF er gået til valg på.

Forrige artikel Alternativet får ny partiledelse Alternativet får ny partiledelse Næste artikel Samlet opposition vil af med regeringens sparekrav på velfærd Samlet opposition vil af med regeringens sparekrav på velfærd
Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.