Totalt uacceptabelt: Regionerne vil sætte ind mod sexisme i sundhedsvæsenet

SEXISME: Mange unge, løstansatte medarbejdere og et hierarkisk arbejdsmiljø øger risikoen for sexisme på sundhedsvæsenets arbejdspladser, siger Stephanie Lose (V). Nu blæser Danske Regioner til kamp mod seksuelle krænkelser, uanset om de finder sted på sygehuse eller i regionsråd.

Forhold i sundhedsvæsenet gør, at sundhedspersonale er særligt udsatte for sexisme, siger regionsformand Stephanie Lose (V).
Forhold i sundhedsvæsenet gør, at sundhedspersonale er særligt udsatte for sexisme, siger regionsformand Stephanie Lose (V).Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Sexisme og seksuelle krænkelser har gode betingelser i sundhedsvæsenet.

Det er en del af baggrunden for, at Danske Regioners bestyrelse fredag i en udtalelse sætter fokus på området.

"Sundhedsvæsenet er et meget hierarkisk system, og samtidig har vi mange yngre, løst tilknyttede medarbejdere - medarbejdere i praktik og unge læger i introforløb. Derfor er det ikke svært at forestille sig, at sexisme har gode muligheder for at trives," siger regionsformand Stephanie Lose (V) til Altinget.

Undersøgelse skal klarlægge omfang
I udtalelsen kalder bestyrelsen seksuelle krænkelser og sexisme i sundhedsvæsenet for totalt uacceptabelt. Derfor vil de handle på flere områder - både når det gælder krænkelser fra ledere og kolleger, krænkelser fra patienter og pårørende og krænkelser fra regionspolitikere.

Før den aktuelle bølge skyllede ind over os, var der nok en tendens til, at pejlemærket var, hvor mange sager der lå på bordet til formel behandling.

Stephanie Lose (V)
Regionsformand

Regionerne vil blandt andet sætte en landsdækkende undersøgelse i gang, der skal klarlægge omfanget af krænkende adfærd i regionsrådene og regionalpolitik. Derudover skal regionspolitikere fremover kunne henvende sig til en uafhængig og uvildig instans.

Hvorfor har I brug for at afdække omfanget? Har I mistanke om, at der ligger noget, I ikke er opmærksomme på?

"Før den aktuelle bølge skyllede ind over os, var der nok en tendens til, at pejlemærket var, hvor mange sager der lå på bordet til formel behandling. Men debatten har vist os, at det er et dårligt pejlemærke, så vi vil gerne være mere på forkant," siger Stephanie Lose.

Krænkelser fra patienter
Det fremgår af udtalelsen fra Danske Regioners bestyrelse, at der også skal fokus på grænseoverskridende oplevelser med patienter eller pårørende.

Undersøgelser viser nemlig, at fire ud af fem krænkelser i sundhedsvæsenet ikke stammer fra andre ansatte, men fra patienter og pårørende.

Derfor skal ledelserne på arbejdspladserne fremover sikre, at medarbejderne er klædt på til at håndtere krænkende hændelser, fortæller Stephanie Lose.

Er det ikke en del af det normale arbejde, når man har med patienter at gøre - at man håndterer grænseoverskridende adfærd, uanset om den er seksuel eller ej?

"Jo, det er det langt de fleste steder. Og derfor føler jeg mig også overbevist om, at sexisme og krænkende adfærd i relation til patienter ikke er lige så tabubelagt, som det er, når det handler om medarbejderrelationen. Fordi det netop vil være noget, man taler om og bearbejder i det kollegiale fællesskab."

Dokumentation

Læs hele udtalelsen fra Danske Regioners bestyrelse

Danske Regioners bestyrelse har vedtaget en udtalelse om seksuelle krænkelser og sexisme. Den lyder:

"I den seneste tid er hundredvis af vidnesbyrd om seksuelle krænkelser og sexisme i det danske samfund blevet lagt frem. De findes også i sundhedsvæsenet og regionalpolitik. Beretningerne chokerer, forarger og maner til selverkendelse hos os, der har siddet med det politiske ansvar, mens mange af hændelserne er sket.

Vores holdning er klar: Seksuelle krænkelser i sundhedsvæsenet og på regionale arbejdspladser er totalt uacceptable og vi skal ændre den sexistiske kultur der, hvor den findes. Ingen skal acceptere, at seksuelle krænkelser er en del af deres hverdag, og det skal stoppe lige nu. Derfor er vi heller ikke i tvivl: Der er brug for mere handling.

På regionale arbejdspladser skal ledere på alle niveauer gøre det klart, at krænkende adfærd fra kollegaer eller chefer er uacceptabel. Der skal være tydelige politikker og retningslinjer for, hvordan vi håndterer seksuelle krænkelser, og lederne skal entydigt signalere over for de ansatte, at man er klar til at lytte, støtte og handle i forhold til såvel konkrete hændelser som for at ændre en sexistisk kultur.

Alle regioner vil sikre, at det er trygt at henvende sig, hvis man har været udsat for krænkende adfærd. Det kan være til sin leder, sin tillidsrepræsentant, HR-funktionen eller en uafhængig instans. Her vil man kunne fortælle om sin oplevelse og få hjælp til at håndtere sagen.

Undersøgelser viser, at fire ud af fem krænkelser i sundhedsvæsenet ikke stammer fra andre ansatte, men fra patienter og pårørende. Ledelsen på hver arbejdsplads skal derfor sikre, at medarbejderne er klædt på til at klare sådan en situation. De ansatte skal også have mulighed for at bearbejde krænkende hændelser.

Endelig vil vi styrke indsatsen for at forhindre krænkende adfærd blandt regionspolitikerne. Det er helt uacceptabelt, hvis ens politiske hverv er forbundet med sexisme, og alle skal - uanset køn og alder - trygt kunne deltage i det regionale demokrati. Derfor vil vi nu sætte en landsdækkende undersøgelse i gang, der skal klarlægge omfanget af krænkende adfærd i regionsrådene.

Derudover skal regionale politikere fremover have mulighed for at gå til en uafhængig og uvildig instans, som vil rådgive dem i situationen og kunne involvere den politiske ledelse, den relevante partiorganisation eller andre. Instansen bliver et supplement til de eksisterende muligheder.

I Danske Regioners bestyrelse har vi et ansvar at sikre, at forandringen ikke bare bliver ved snakken, men at de vigtige vidnesbyrd fra både medarbejdere og politikere bliver startskuddet til en reel adfærdsændring. Det handler både om at gøre op med krænkende adfærd, men også om generelt at sikre, at vi har en kultur, hvor vi behandler hinanden ordentligt.

For os er der ingen tvivl: Vi skal sætte en stopper for seksuelle krænkelser og sexisme på de regionale arbejdspladser."


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

0:000:00