Touborg genopstiller ikke som SF-næstformand

FARVEL: Mette Touborg (SF) bakker i en Facebook-opdatering fuldt og helt op om afgående formand Annette Vilhelmsens (SF) beslutning om at forlade regeringen. Samtidig meddeler Touborg, at hun ikke genopstiller som næstformand.
Foto: Facebook
Christian Juhl Mølgaard

Som næstformand i SF følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand.

Mette Touborg
SF-næstformand
Onsdag aften trak den ene af SF's to næstformænd, Peter Westermann, sig fra sin post. Det skete efter det dramatiske krisemøde om frasalget af Dong.

Nu har borgmester i Lejre Mette Touborg, der siden SF's landsmøde i april 2012 har været den anden af partiets to næstformænd, offentligt meddelt, at hun heller ikke agter at genopstille som næstfomand. 

På Facebook skriver hun fredag:

"Man læser og hører meget om situationen i SF, ikke mindst om formandens beslutning om at træde ud af regeringen. Virkeligheden kommer i mange udgaver.

Jeg deler til fulde min formands udlægning til trods for overskriften i JP i går, der udtrykte, at jeg skulle mene, at Vilhelmsen har truffet en forkert beslutning, ved at trække SF ud af regeringen.

Det er ikke korrekt!

Vilhelmsen har truffet den rigtige beslutning - i den givne situation. Jeg ville bare ønske, at det ikke havde været nødvendigt. Men det var det i denne situation, som netop andre end Vilhelmsen har bragt SF i.

Jeg synes, regeringen er det rigtige sted at være, hvis man vil skabe forandring og have konkret og reel indflydelse. Men med de seneste døgns forløb, havde Vilhelmsen ikke andre muligheder. Landsledelsen og folketingsgruppen kendte til dette, inden de traf deres beslutning.

Nu løber flere så baglæns, og vil ikke stå ved hverken forløbet eller tage ansvar for konsekvenserne, men giver formanden ansvaret. Flere af dem var helt tæt på planlægningen af Annettes formandsvalgkamp, og nu skubber de formanden fra sig. Den formand som et meget stort flertal har givet mandat til at lede SF.

Vilhelmsen har taget ansvaret på sig, som en rigtig formand skal. Men jeg må sige, at der er god grund til, at alle vi andre tager hver vores del af ansvaret også. Tak til dig, Annette, jeg synes personligt, det har været nogle barske døgn, for dig må det have været næsten ubærligt.

Som næstformand i SF, følger jeg min formand og genopstiller derfor ikke som næstformand."

Den nye SF-formand skal vælges på et ekstraordinært landsmøde 1.-2. marts. Potentielle kandidater skal senest 13. februar klokken 10 have meldt deres kandidatur.

Læs mere om hele proceduren her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Touborg

Sygehusdirektør, Holbæk Sygehus, i bestyrelsen for Roskilde Festival-gruppen, Hans Knudsens Instituttet, fhv. borgmester (SF), Lejre
sygeplejerske (Frederiksborg Amts Sygeplejeskole 2000)









0:000:00