Tour-direktør: Tour de France starter i Danmark i 2021

SPORT: Danmark bliver i 2021 vært for de første tre etaper af det legendariske franske cykelløb Tour de France. Det bekræfter løbsdirektøren Christian Prudhomme til et fransk medie.

I sommeren 2021 skal Danmark være vært for starten af verdens største cykelløb, Tour de France.

Det siger løbets direktør Christian Prudhomme til det franske medie Europe1.

Startskuddet til den 108. udgave af det franske cykelløb kommer til at lyde i København. Byen skal danne scenen for løbets første etape, der bliver en enkeltstart på 13 kilometer rundt i København, og som ifølge Prudhomme fører Tour-feltet forbi flere "smukke kongelige monumenter".

"Det bliver historien om et møde mellem verdens største cykelløb og verdens største cykelby," siger Christian Prudhomme om løbsstarten i København.

Efter København fortsætter cykelrytterne ud i det danske land. Løbets anden etape bliver 190 kilometer og går fra Roskilde til Nyborg, hvor etapen sluttes af med 18 kilometers cykelløb over Storebæltsbroen.

Tredje og sidste etape på dansk jord starter i Vejle og slutter 170 kilometer senere i Sønderborg, hvorefter cykelrytterne får en hviledag, inden de skal stille til start på næste etape, der afvikles i Frankrig.

Længeventet værtskab
Rygterne om en dansk Tour-start har floreret længe. Allerede under det franske statsbesøg i august signalerede den franske præsident, Emmanuel Macron, at et dansk værtskab var tæt på at blive en realitet. På sin sidste dag i Danmark gav ham nemlig statsminister Lars Løkke Rasmussen en gul førertrøje signeret af Tour-vinderen Geraint Thomas.

Ligeledes har regeringen i forbindelse med finansloven afsat 17 millioner kroner til at afvikle en Tour-start. Senere er den post blevet hævet med henholdsvis 3,3 millioner kroner om året i 2019 og 2020 samt 3,4 millioner kroner i 2021.

Ifølge TV 2 og Politiken er der torsdag pressemøde, hvor planerne for det danske værtskab vil blive præsenteret.

Tour de France er et af de mest sete sportsbegivenheder i verden. Ifølge en opgørelse fra Huffington Post i februar sidste år, når Tour de France ud til 2,6 milliarder seere, og løbet er dermed kun overgået af VM i fodbold i rækkevidde.

Forrige artikel Eva Kjer Hansen får en stor næse af Folketinget Eva Kjer Hansen får en stor næse af Folketinget Næste artikel ”Paradigmeskifte”: Sådan vil et flertal bruge knap 100 millioner på at opspore udlændinge, der kan sendes hjem ”Paradigmeskifte”: Sådan vil et flertal bruge knap 100 millioner på at opspore udlændinge, der kan sendes hjem