Tre nye departementschefer på vej

REKRUTTERING: Tre forskellige ministerier er for tiden på jagt efter en ny topchef.

Hele tre stillinger i toppen af Slotsholmshierarkiet er for tiden ved at blive besat.

Både Beskæftigelsesministeriet, Børne- og Socialministeriet og Kirkeministeriet er således ved at ansætte nye departementschefer.

Mens fristerne for at søge stillingerne i Beskæftigelses- og Kirkeministeriet er overskredet, kan stillingen i Børne- og Socialministeriet søges indtil 5. januar 2017.

Afdelingschef er konstitueret
Departementschefstillingen i Børne- og Socialministeriet har stået ledig siden regeringsrokaden, der indebar en opsplitning af Social- og Indenrigsministeriet. Indenrigsdelen blev slået sammen med en række sagsområder fra særligt Finansministeriet, hvormed Økonomi- og Indenrigsministeriet kunne genopstå med Social- og Indenrigsministeriets hidtidige departementschef Sophus Garfiel i spidsen.

Dermed har Børne- og Socialministeriet altså stået uden departementschef. Indtil videre har afdelingschef Henrik Lund konstitueret i stillingen, men inden længe vil den altså blive permanent besat.

Hjælp fra headhuntere
Beskæftigelseministeriet har været uden departementschef siden udgangen af november, hvor Peter Mørch stoppede for at blive administrerende direktør i Københavns Kommunes økonomiforvaltning.

Indtil en permanent løsning er fundet, er afdelingschef Søren Kryhlmand konstitueret i stillingen.

I Kirkeministeriet har stillingen været ubesat noget længere. Allerede i august forlod Anne Kristine Axelsson jobbet som departementschef i Kirkeministeriet for at blive direktør for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (det tidligere arbejdsskadestyrelsen). Axelsson havde ellers kun stået i spidsen for Kirkeministeriet i halvandet år efter en turbulent periode som departementschef i Justitsministeriet.

Kirkeministeriet regner med at have en afløser klar i begyndelsen af det nye år. Indtil vedkommende tiltræder, fungerer afdelingschef Steffen Brunés som konstitueret departementschef.

Rekrutteringen af alle tre departementschefer sker i samarbejde med det internationale headhunterfirma Amrop.

Forrige artikel Gymnasier må opgive at fordele elever Gymnasier må opgive at fordele elever Næste artikel Thyra Frank i samråd: Ældreudgifter behøver ikke at stige Thyra Frank i samråd: Ældreudgifter behøver ikke at stige