Tre nye departementschefer på vej

REKRUTTERING: Tre forskellige ministerier er for tiden på jagt efter en ny topchef.

Blandt ministerierne, der lige nu leder efter ny departementschef, er Troels Lund Poulsens ministerium, Beskæftigelsesministeriet. 
Blandt ministerierne, der lige nu leder efter ny departementschef, er Troels Lund Poulsens ministerium, Beskæftigelsesministeriet. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Lasse Lange

Hele tre stillinger i toppen af Slotsholmshierarkiet er for tiden ved at blive besat.

Både Beskæftigelsesministeriet, Børne- og Socialministeriet og Kirkeministeriet er således ved at ansætte nye departementschefer.

Mens fristerne for at søge stillingerne i Beskæftigelses- og Kirkeministeriet er overskredet, kan stillingen i Børne- og Socialministeriet søges indtil 5. januar 2017.

Afdelingschef er konstitueret
Departementschefstillingen i Børne- og Socialministeriet har stået ledig siden regeringsrokaden, der indebar en opsplitning af Social- og Indenrigsministeriet. Indenrigsdelen blev slået sammen med en række sagsområder fra særligt Finansministeriet, hvormed Økonomi- og Indenrigsministeriet kunne genopstå med Social- og Indenrigsministeriets hidtidige departementschef Sophus Garfiel i spidsen.

Dermed har Børne- og Socialministeriet altså stået uden departementschef. Indtil videre har afdelingschef Henrik Lund konstitueret i stillingen, men inden længe vil den altså blive permanent besat.

Hjælp fra headhuntere
Beskæftigelseministeriet har været uden departementschef siden udgangen af november, hvor Peter Mørch stoppede for at blive administrerende direktør i Københavns Kommunes økonomiforvaltning.

Indtil en permanent løsning er fundet, er afdelingschef Søren Kryhlmand konstitueret i stillingen.

I Kirkeministeriet har stillingen været ubesat noget længere. Allerede i august forlod Anne Kristine Axelsson jobbet som departementschef i Kirkeministeriet for at blive direktør for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (det tidligere arbejdsskadestyrelsen). Axelsson havde ellers kun stået i spidsen for Kirkeministeriet i halvandet år efter en turbulent periode som departementschef i Justitsministeriet.

Kirkeministeriet regner med at have en afløser klar i begyndelsen af det nye år. Indtil vedkommende tiltræder, fungerer afdelingschef Steffen Brunés som konstitueret departementschef.

Rekrutteringen af alle tre departementschefer sker i samarbejde med det internationale headhunterfirma Amrop.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Kristine Axelsson

Koncerndirektør for pension, sikring & AES, ATP
cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)

Peter Stensgaard Mørch

Viceadm. direktør, PensionDanmark, kommende adm. direktør (15/8-24)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2003)

Sophus Garfiel

Departementschef, Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00