Om  
Henriette Ergemann

Tredje kandidat melder sig til kampvalg om næstformandsposten i Nye Borgerlige

Kommunalbestyrelsesmedlem Henriette Ergemann er den tredje kandidat, der melder sig klar som næstformand i Nye Borgerlige. Hun "bakker 100 procent op" om Lars Boje Mathiesen som ny partiformand.

Henriette Ergemann bakker op om Lars Boje Mathiesen som ny formand for Nye Borgerlige.
Henriette Ergemann bakker op om Lars Boje Mathiesen som ny formand for Nye Borgerlige. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Der er lagt op til kampvalg, når Nye Borgerlige skal vælge ny næstformand ved en ekstraordinær generalforsamling.

Henriette Ergemann melder sig nemlig som det tredje bud til at efterfølge næstformand Peter Seier Christensen, skriver hun i et opslag på Facebook.

48-årige Henriette Ergemann er kommunalbestyrelsesmedlem for Nye Borgerlige i Kalundborg Kommune. Hun stillede op som folketingskandidat til valget i efteråret 2022, men blev med 1547 personlige stemmer i Sjællands Storkreds ikke valgt ind. Ved siden af pladsen i byrådet er hun selvstændig i firmaet Lux by Ergemann, der sælger kosmetik og skønhedsprodukter.

Til generalforsamlingen, hvor partiet både skal finde ny formand og ny næstformand, har to andre kandidater tidligere meldt ud, at de ønsker næstformandsposten. Det drejer sig om folketingsmedlem Kim Edberg Andersen og Vejle-byrådsmedlem Rune Bønnelykke.

Bakker fuldt op om Boje

Henriette Engmanns kandidatur som næstformand kommer i kølvandet på flere hektiske uger i Nye Borgerlige. Tirsdag 24. januar skiftede folketingsmedlem Mikkel Bjørn Nye Borgerlige ud med Dansk Folkeparti og efterlod således sit tidligere parti reduceret fra seks mandater i november til nu fire* efter Mette Thiesens exit i november.

Mikkel Bjørn valgte at skifte parti, da han ikke kunne støtte folketingskollega Lars Boje Mathiesen, der i skrivende stund er partiets eneste kandidat til formandsposten. Af samme årsag har både Nye Borgerliges Ungdoms formand og næstformand trukket sig fra posten.

Den skepsis over for Lars Boje Mathiesen som formand deler Henriette Ergemann ikke.

"Det har været en stormfuld dag for vores parti, men det har på ingen måde ændret min holdning," skriver hun på Facebook tirsdag.

"Som det ser ud nu bliver det Lars Boje og jeg bakker 100 procent op om ham som vores næste formand, og ved jeg ville kunne arbejde konstruktivt sammen med ham," fortsætter hun.

Dn ekstraordinære generalforsamling, hvor partiet skal finde sit nye formandskab, finder sted 7. februar.

* Rettelse 06.58: I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at Nye Borgerlige siden folketingsvalget i november er gået fra fem til tre mandater. Det korrekte antal er imidlertid fra seks til fire mandater. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Ergemann

Byrådsmedlem (NB), Kalundborg Kommune, selvstændig