Trepartsforhandlinger flyttes til Statsministeriet

TREPART: Trepartsforhandlingerne er gået ind i sin afgørende fase, og nu rykker de over til Lars Løkke Rasmussen i Statsministeriet.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Fredag klokken 13 mødes regeringen igen med lønmodtagerne og arbejdsgiverne for at forhandle om en ny trepartsaftale. 

Men i modsætning til de foregående møder rykkes forhandlingerne nu fra Beskæftigelsesministeriet, hvor beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har siddet for bordenden, til Statsministeriet. 

Den nye trepartsaftale skal forsøge at løse nogle af de udfordringer, som Danmark står over for med rekruttering, voksen- og efteruddannelse og den kroniske mangel på praktikpladser.

Flere medier har meldt om, at der arbejdes på en aftale om, at der frem mod 2020 skal oprettes mellem 8.000 og 10.000 ekstra praktikpladser.

I marts kom den første del af trepartsaftalen, som omhandlede integration på arbejdsmarkedet. Her var et af hovedpunkterne en ny integrationsuddannelse, hvor arbejdsgiverne dog ikke blev forpligtet til at oprette praktikpladser.

Statsministeriet oplyser, at der til fredagens møde vil være en række af regeringens ministre til stede sammen med arbejdsmarkedets parter. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00