Trivselsmåling viser, at ni ud af ti er glade for at arbejde i Statsministeriet

Tonen og ledelsesstilen i Statsministeriet har været genstand for stor debat, men en arbejdspladsvurdering fra januar viser, at de ansatte trives i stor stil. Medarbejderne er dog udfordret af arbejdspres.

Departementschef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen har begge været genstand for debat om deres ledelsesstil.
Departementschef Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen har begge været genstand for debat om deres ledelsesstil.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Statsministeriet kædes i den offentlige debat jævnligt sammen med en hård og kontrollerende ledelsesstil, men nu viser en trivselsmåling fra januar, at de ansatte er glade, når de går på arbejde om morgenen.

Samtidig er mere end ni ud af ti enige i, at de trives godt, og at de føler sig som en del af et fællesskab.

“Når jeg helt generelt kigger på Statsministeriets APV, så vidner det langt hen ad vejen om en arbejdsplads, som er professionel, hvor medarbejderne virkelig brænder for deres arbejde, og hvor de ser sig selv som en del af et vigtigt og stærkt fællesskab,” siger lektor og ph.d. Peter Hagedorn-Rasmussen fra RUC, der i godt 25 år har undervist og forsket i arbejdsliv.

Statsministeriet glæder sig da også over medarbejdernes svar.

”Statsministeriet er tilfreds med resultaterne af arbejdspladsvurderingen og medarbejdertilfredshedsundersøgelsen, hvor 93 procent svarer, at de trives godt på arbejdspladsen, og 95 procent svarer, at de er glade, når de går på arbejde om morgenen,” lyder det i et skriftligt svar fra Helene May Vibholt, afdelingschef i organisation og service i Statsministeriet.

De seneste par år har tonen og ledelsesstilen i Statsministeriet været ivrigt debatteret i offentligheden. 

Man kan ikke i tallene læse, at der skulle være en ledelseskultur, der er stærkt forandret.

Peter Hagedorn-Rasmussen
Lektor, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC

Departementschefen Barbara Bertelsen har gennem årene fået tilnavne som "brutale Barbara" og "kontronella", og kritikken tog til, da der blev lagt sms'er frem i minkkommissionen, hvor Barbara Bertelsen til kolleger havde skrevet, at de skulle lægge og rulle sig, rive plasteret af, huske, at forfængelighed er en dødssynd og tidligere direktør for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, i en sms blev kaldt "en fej kujon".

Forholdt tonen i sms'erne på et pressemøde sagde statsminister Mette Frederiksen (S) de nu så berømte ord: "Lev med det".

Det har rejst en bekymring for tonen og stilen i Statsministeriet helt generelt - og om topledelsen er med til at skabe en kultur baseret på frygt for at sige fra og lave fejl.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00