Troels Lund Poulsen
Troels Lund Poulsen er utilfreds med ministeriernes vand-, varme- og elforbrug. (Foto: Klaus Holsting)

Troels Lund: Ministerier skal forurene mindre

5. februar 2009 kl. 9:30
FORBRUG: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) opfordrer nu de øvrige ministerier til at lade sig EMAS-certificere. Det skal nedbringe vand-, varme- og energiforbruget.
| Flere
De ansatte i ministerierne skal blive bedre til at spare på vand, varme og el. Det mener miljøminister Troels Lund Poulsen (V), der nu opfordrer de øvrige ministerier til at lade sig EMAS-certificere.

"Det er en rigtig god måde at få kortlagt, om ens ministerium er bæredygtigt, og at få sat fokus på hele paletten af ressource- og energiforbrug," siger miljøministeren.

Stor besparelse 
EMAS er et miljøstyringsredskab, der sætter fokus på forbruget. Både virksomheder og myndigheder kan lade sig certificere, men hidtil har Miljøstyrelsen været den eneste statslige myndighed med et certifikat. I Miljøstyrelsen har EMAS-styringen betydet et fald i forbruget af både vand, papir, el og varme og en besparelse på 223.000 kroner alene i 2007.

På baggrund af de gode erfaringer vil Miljøministeriet lade sig certificere i år, og samtidig opfordrer ministeren sine ministerkollegaer til at hoppe med på EMAS-vognen.

"Det er sund fornuft, og der er god økonomi i det. Der har vi set i Miljøstyrelsen, og på den baggrund vil jeg skrive rundt til mine ministerkolleger, hvor jeg vil anbefale dem at blive EMAS-certificerede. Jeg er ikke sekund i tvivl om, at jeg vil få nogle ministerkolleger med," siger Troels Lund Poulsen.

Altinget.dk skrev i januar, at Miljøstyrelsen var eneste statslige myndighed med EMAS-certifikat. Det fik SF's Steen Gade til at kræve handling, ellers ville statsministerens grønne ord ikke være troværdige, mente han.

 
Altinget | Miljø

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK