Tue Mantoni: ”I USA har man skabt teknologi-giganter. I Danmark har vi muligheden for at skabe bæredygtigheds-giganter”

Jobbet som bestyrelsesformand for Vækstfonden er med Tue Mantonis egne ord det mest betydningsfulde i erhvervsmandens karriere. Målet er at gøre Danmark førende på den grønne omstilling og sikre vækst i hele landet. Næste punkt på dagsordenen er diversitetsagendaen, fortæller han i dette interview.

Tue Mantoni, sidder i dag på syv bestyrelsesposter, men posten som bestyrelsesformand for Vækstfonden er den mest betydningsfulde i hele erhvervsmanden karriere, ifølge ham selv.
Tue Mantoni, sidder i dag på syv bestyrelsesposter, men posten som bestyrelsesformand for Vækstfonden er den mest betydningsfulde i hele erhvervsmanden karriere, ifølge ham selv.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Tue Mantoni deler sin karriere ind i tre faser.

I slutningen af 1990’erne tilbragte den danske erhvervsmand de første år af sin karriere hos de amerikanske investerings- og konsulentmastodonter Goldman Sachs og McKinsey.

Den næste del af Tue Mantonis karriere blev tilbragt som topchef. Først i spidsen for Storbritanniens største motorcykelvirksomhed Triumph Motorcycles og siden som boss for det danske erhvervsklenodie Bang & Olufsen.

Men selvom det er stort at være rådgiver i nogle af USA’s mest anerkendte selskaber, en voldsom opgave at lede over 2.000 medarbejdere og et kæmpe ansvar at være topchef for en børsnoteret virksomhed, så er det alligevel i den nuværende tredje fase af Tue Mantonis karriere, at den mest betydningsfulde rolle skal findes.

Det mener han i hvert fald selv.

”Rollen som bestyrelsesformand i Vækstfonden er den mest betydningsfulde rolle i min karriere. Her kan vi hjælpe med at skabe fundamentet for fremtidig vækst i Danmark, nye virksomheder, der kan vokse og skabe arbejdspladser, vækst, skattebetalinger og ny innovation, som vi kan blive kendt for. Det er et stort ansvar at blive spurgt, om man vil være formand for det,” siger Tue Mantoni.

Efter to år i bestyrelsen overtog han formandsposten i Vækstfonden i sommeren 2020.

I USA har man skabt teknologigiganter. I Danmark har vi muligheden for at skabe bæredygtighedsgiganter. For at gøre det skal vi investere ekstremt bredt strukturelt i innovation og teknologi. Det er ekstremt fremsynet. 

Tue Mantoni
Bestyrelsesformand i Vækstfonden

Samfundsafkastet
Opgaven er – gennem fondens lån og investeringer – at anspore og påvirke porteføljevirksomhederne til at løse samfundets store udfordringer.









0:000:00