Turunen: Jeg var stolt af Villys SF

FARVEL: Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet for SF, skifter til Socialdemokraterne. Jeg har været stolt af Villy Søvndals SF, men SF er ikke mit parti længere, skriver hun. Læs hendes afsked her.
Foto: Malene Lauritsen
Anders Jerking

Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet for SF, skifter til Socialdemokraterne. På facebook skriver hun:  

"Jeg har truffet det største valg i mit politiske liv: At forlade SF og søge om optagelse hos Socialdemokraterne.

Jeg melder mig ind i Socialdemokraterne, fordi det er der, jeg politisk hører hjemme. Det er en stor beslutning med mange konsekvenser, også personlige, og en beslutning, der har skullet modne sig, men jeg kan mærke, at det er det rigtige for mig at gøre. Jeg kan ikke lave politik halvhjertet eller splittet. Jeg må lægge min indsats der, hvor jeg mener, jeg bedst kan kæmpe for de idealer om retfærdighed og fællesskab, jeg tror på. Det handler om den langsigtede vision for Danmark, om evnen til at lede og om konkrete politikker som beskæftigelse, integration, uddannelse og socialpolitik, hvor jeg må konstatere, at jeg er mere enig med Socialdemokraterne end med SF.

Jeg har siden formandsvalget i SF tænkt meget over mit politiske ståsted. Det var en stor skuffelse for mig, at partiet valgte, som det gjorde, men jeg anerkender valget som fuldstændig legitimt. Jeg er blot grundlæggende uenig i det mandat, som SF’s nye formand blev valgt på at udfolde. Formandsvalget er således ikke årsagen til, at jeg nu går, men det var en anledning til at reflektere over mit ståsted, min politiske overbevisning, mine drømme – og ikke mindst over, hvorfra disse bedst kan realiseres. 

Socialdemokraterne er reelt det eneste parti, der kan tage kampen op med Venstre i en definerende tid for Danmark og Europa. Det danske velfærdssamfund er presset af en langvarig økonomisk krise, vi har stigende arbejdsløshed, begrænsede offentlige midler, en løbsk finanssektor og et dybt krisehærget Europa. Jeg vil være i et parti, der har øjnene rettet mod disse store samfundsudfordringer – og som både har viljen og evnerne til at løse dem. Ellers overlader vi banen til Venstre og deres tyske lønninger, brugerbetaling og nulvækst i den offentlige sektor. Det må vi ikke! Centrum-venstre skal levere stærke svar funderet i kerneværdier om solidaritet, fællesskab og retfærdighed. Og vores svar skal forankres i konkret forandring og vilje til at gå forrest. Det tror jeg ikke længere på, at SF formår. Socialdemokraterne er og bliver motoren og håbet i centrum-venstre, uagtet dagsform og meningsmålinger. 

Jeg skifter til Socialdemokraterne, som det politiske menneske, jeg nu engang er og med den bagage, jeg har med mig. Jeg er samtidig klar over, at mit valg kalder på stor ydmyghed og loyalitet overfor det fællesskab, det parti og den bevægelse, jeg nu indtræder i. 

SF har givet mig mange fantastiske oplevelser gennem årene. Tusind tak for dem alle. Jeg har været stolt af at være en del af Villy Søvndals SF, der flyttede partiet fra sidelinjen til hovedarenaen og bidrog til en ny regering i Danmark. Jeg forlader SF uden bitterhed, men med stor afklarethed. Jeg ønsker SF alt det bedste. Det er bare ikke mit parti længere. 

Til mine vælgere vil jeg sige, at jeg håber, I forstår mit valg. Jeg er sulten på at kæmpe videre for de forandringer, jeg tror, er afgørende nødvendige i Europa og Danmark: At skabe arbejde og fremtidsmuligheder til alle unge. At sikre den nødvendige, gennemgribende regulering af den finansielle sektor. Jeg glæder mig meget til at fortsætte mit politisk aktive liv – som socialdemokrat."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Emilie Turunen

Direktør, Nykredit Leasing, bestyrelsesmedlem, EKF Danmarks Eksportkredit
BA i socialvidenskab og arbejdslivsstudier (RUC 2009), Master of Science i europæisk politisk økonomi (LSE, London 2015), Executive education (INSEAD), Bestyrelsesarbejde i finansielle virksomheder, bank og realkredit (CBS Bestyrelsesuddannelse)

0:000:00