Uffe Elbæk vinder Folkemødets dialogpris

FOLKEMØDET: Alternativets Uffe Elbæk har på Folkemødets sidste dag modtaget Dialogprisen for sin evne til at lytte og gå i dialog.

Placeholder image
Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

ALLINGE: Fordi han insisterer på at lytte mere, end han taler.

Sådan lyder en af begrundelserne for, at Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, får årets dialogpris.

Indstillingerne af Elbæk til dialogprisen har været mange, og søndag eftermiddag til Folkemødets afslutning blev det offentliggjort, at han er årets vinder.

Dialogprisen uddeles af Folkemødesekretariatet, Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Dansk Folkeoplysnings Samråd og MeningsMinisteriet, og den går til den politiker, som i særlig grad har evnet at lytte og indgå i dialog. Folkemødets gæster har siden torsdag kunnet indstille alle politikere, mens en jury søndag morgen afgjorde, at prisen i år går til Alternativets politiske leder.

"Prisen går til Uffe Elbæk, fordi han lytter interesseret og intenst til de andre og ikke altid har behov for at føre sine egne meninger frem. Fordi han er oprigtigt interesseret i at blive klogere gennem samtaler og interesseret i andres perspektiver og motivation i ønsket om at finde en ny vej, som mange vil være med til at gå," sagde Bornholms borgmester, Winni Grosbøll, da hun uddelte prisen ved Folkemødets afslutning.

Uffe Elbæk var ikke selv til stede ved prisoverrækkelsen, da han forlod Bornholm tidligere søndag. Men i en videohilsen fortæller han, at det er en ære at få prisen.

Blandt begrundelserne fra folkemødedeltagerne, som har indstillet Uffe Elbæk til prisen, lød en som følger:

”Lyttende, empatisk, åbenhjertig, taler fra hjertet (sit eget inklusive).”

En anden skriver, at Elbæk skal have prisen, ”fordi han insisterer på at lytte mere, end han taler”, mens en tredje Folkemøde-deltager giver følgende begrundelse:

”Han ER åben og nysgerrig på andres holdninger og meninger. Han tør godt indrømme, når han er i tvivl om egne holdninger. Han har vist altid været et lyttende menneske, der går ydmygt til opgaven.”


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser