Uffe varmer op til den venlige revolution

ODENSE: På Alternativets årsmøde lagde Uffe Elbæk op til en opbygning af velfærdssamfundet 2.0, et opgør med den neoliberalistiske økonomi og kritik af regeringens politik. Her er hovedpointerne fra den politiske leders beretning.

Under hashtagget #åårsmøde16 er 600 medlemmer af Alternativet lørdag samlet til partiets andet årsmøde på Odense havn.

Partiets politiske leder, Uffe Elbæks, beretning stod på et opgør med vanetænkningen og indretningen af vores samfund. Men han tegnede også et billede af de udfordringer, som partiet selv står over for.

For ifølge Uffe Elbæk er der mere en nogensinde brug for et parti som Alternativet. Verden står nemlig over for tre store udfordringer, som er produktet af den måde, vi har valgt at indrette vores samfund.

”Den neoliberale økonomi, der ligger bag vores samfundsindretning, æder ikke bare naturen op, men også vores hjerter,” siger han.

Velfærdssamfundet 2.0
Klimakrise, empatikrise og systemkrise er ifølge Uffe Elbæk de tre største udfordringer, vores samfund står over for.

”Vi er Danmarks grønneste parti. Det er der ingen tvivl om. Men vi skal også være det parti, der både ser og reagerer på, at flere og flere grupper i samfundet marginaliseres og ikke føler, at de er en del af holdet,” siger han.

Uffe Elbæk kritiserer også de andre partier på Christiansborg for ikke at kunne gentænke den måde, vi har opbygget vores samfund på.

Han ønsker derimod en grundlæggende nytænkning af velfærdssamfundet.

”Norden var det sted, hvor velfærdssamfundet blev skabt, og derfor skal det også være her, vi skal skabe velfærdssamfundet 2.0,” siger Uffe Elbæk.

Alternativets vision er et samfund, hvor både de økonomiske, sociale og miljømæssige bundlinjer går i plus.

Løkke og co. gør alt det forkerte
Trods partiets dogme om ikke at kritisere andre, men holde sig til egen politik, så skød Uffe Elbæk skarpt mod den nuværende regering.

Ifølge ham går det på grund af regeringens politik den forkerte vej på alle de områder, som Alternativet tillægger værdi.

Derfor lover Uffe Elbæk, at Alternativet ikke kommer til at pege på en kongelig forhandler fra den borgerlige blok efter et kommende folketingsvalg.

”Det er farligt at love noget og lave kontrakter, for virkeligheden forandrer sig. Men nu lovede jeg det, for jeg er dybt bekymret for, hvor hurtigt Danmark bliver forandret lige nu,” siger han.

Som Gandhi sagde det
Alternativet har netop rundet 10.000 medlemmer og vokser ifølge partiet med 100 medlemmer om ugen. Men i den politiske beretning var Uffe Elbæk heller ikke i tvivl om, at Alternativet også vil komme i modvind.

Ikke mindst fra de etablerede magthavere.

”Først vil de usynliggøre os. Når det ikke virker, vil de forsøge at latterliggøre os. Og når det ikke hjælper, så vil de bekæmpe os – og så vinder vi,” siger Uffe Elbæk med et citat fra Mahatma Ghandi.

Han pointerede også, at det er en af partiets hovedopgaver at slå igennem i det næste kommunalvalg. Her håber Uffe Elbæk på en borgmesterpost i København og en rådmandspost i Aarhus.

Derfor sluttede beretningen af med et slide bag Uffe Elbæk, hvor hovedbuskabet bag Alternativets politiske projekt blev ridset op:

LAD OS SÅ FÅ STARTET DEN VENLIGE REVOLUTION NU! 

Forrige artikel 13 spørgsmål til Alternativet A/S 13 spørgsmål til Alternativet A/S Næste artikel Alternativet klar til opgør med toneangivende økonomer Alternativet klar til opgør med toneangivende økonomer