Ugen i dansk politik: Riisager i gymnasiesamråd og landsmøde i Alternativet

DET SKER: Alternativet holder landsmøde i Odense, og så er der hele 11 samråd på programmet på Christiansborg. Få overblik over ugens politiske begivenheder.

Tirsdag
Dansk Byggeri og Dansk Industri starter ugen i dansk politik på Christiansborg tirsdag formiddag, hvor de holder konference om planerne for infrastrukturen frem mod 2030. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil være til stede, og det samme vil transportordførerne fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre, som mødes til paneldebat.

Senere på dagen er der møde i folketingssalen, hvor en række lovforslag skal behandles, og ellers er der hele fem samråd på programmet.

Følgende ministre er kaldt i samråd:

 • Undervisningsminister Merete Riisager (LA) om lukning af VUC-centre i provinsen
 • Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om undtagelsen af EU’s straftoldbestemmelser for stål forarbejdet i Kina og danske vindmølleproducenters konkurrencesituation
 • Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om krav til læger fra EU-lande
 • Undervisningsminister Merete Riisager (LA) om krav om sanktioner mod elever på Ørestad Gymnasium
 • Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om lægemangel i almen praksis.

Onsdag
For statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) byder onsdagen først på et besøg ved Fonden for Entreprenørskabets arrangement ”DM i entreprenørskab”, hvor han skal åbne mesterskabet klokken 9.00. Her kåres de bedste unge iværksættere fra ungdomsuddannelserne i Danmark.

På Christiansborg er der igen i dag møde i folketingssalen med en række lovforslag på dagsordenen, og i landstingssalen holder Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget høring om lagring af kulstof og øget biodiversitet i landbrugsjord.

Senere på dagen holder tænketanken Cevea debatmøde om Europa, hvor der blandt andet vil være oplæg ved tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. Først er der dog for følgende ministre samråd på programmet:

 • Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) om kriterium for befolkningstilbagegang i udligningsordningen
 • Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) om manglende fald i kvælstofudledningen
 • Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) om overholdelse af miljømålene i vandrammedirektivet.

Torsdag
Folketingssalen danner rammer om ugens tredje møde i salen, hvor en række lovforslag skal behandles.

For de følgende fem ministre byder dagen også på samråd:

 • Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om veteranpakken
 • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om udvisning ved grov kriminalitet og gentagelseskriminalitet
 • Ældreminister Thyra Frank (LA) om manglende hjemmehjælp til svage ældre borgere.

Fredag
På Christiansborg venter kun et møde i folketingssalen, hvor et forslag om en officiel undskyldning til de 22 grønlandske børn, der var en del af grønlandseksperimentet i 1951, blandt andet er på dagsordenen.

Weekend
Lørdag holder Alternativet landsmøde i Odense. Formand Uffe Elbæk går på talerstolen klokken 14.00, mens Rasmus Nordqvist klokken 13.00 fortæller om partiets kampagne til europaparlamentsvalget 26. maj.

Søndag klokken 12.00 er det sidste frist for indlevering af kandidatlisten til europaparlamentsvalget.

Længere mod syd går Spanien søndag til parlamentsvalg efter flere ugers officiel valgkamp.

Forrige artikel Elever skal PISA-testes i boliglån og budgetlægning Elever skal PISA-testes i boliglån og budgetlægning Næste artikel Løkke er historisk tæt på valgdeadline Løkke er historisk tæt på valgdeadline