Ugen i dansk politik: 12 samråd og debat om hvidvask

DET SKER: Ministrene får travlt med samråd i denne uge, mens hvidvask og terrorfinansiering kommer på dagsordenen til Finans Danmarks årsmøde. Få overblik over denne uge i dansk politik.

Mandag
Hvidvask og terrorfinansiering kommer til debat, når finansbranchen i dag samles til Finans Danmarks årsmøde. Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) deltager.

Derudover holder Dansk Institut for Internationale Studier debat med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) om regeringens Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Strategi 2019-2020. Her vil forskere sammen med ministeren se nærmere på Danmarks udfordringer.

Sidste uge var miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) en tur i skoven for at slippe en judas-mårhund løs. I dag tager han endnu engang i skoven, denne gang for at præsentere en ny skovrejsningsaftale med Aarhus Kommune.

Og så skal vi til Katowice i Polen, hvor FN's årlige ministerkonference om klimaet, COP24, i dag begynder. Her vil det mere præcise regelsæt for Paris-aftalen fra 2015 blive endeligt vedtaget.

Tirsdag
I dag skal der diskuteres, om vi er parate til personligt designet sundhed, når Dansk Erhverv holder Sundhedspolitisk Topmøde. Både sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil være blandt oplægsholderne.

Og så er der to samråd på dagsordenen.

Det første handler om fraværsreglerne på de gymnasiale uddannelser. Her er det undervisningsminister Merete Riisager (LA), der skal svare på, om hun er bekymret for, hvorvidt de nye fraværsregler kan føre til mere fravær.

På dagens andet samråd er det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der skal på banen i et samråd om utryghed og kriminalitet omkring Udrejsecenter Kærshovedgård.

Onsdag
Dagen byder på fire samråd.

Først er det erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der skal i samråd om lov om erhvervsfremme.

Derefter skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) både i samråd om ATP's samarbejde med virksomheder og om overdragelse af krav til Lønmodtagernes Garantifond ved tvivl om virksomhedsoverdragelse forud for konkurs.

Og til sidst er det miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, der skal i samråd om bekæmpelse af plastikspild i produktionen.

Torsdag
EU-kommissær for konkurrenceevne Margrethe Vestager besøger i dag Maribo for at tale om, hvordan man sikrer ordentlig konkurrence og lige adgang til markedet for danske og internationale virksomheder.

Og så er børne- og socialminister Mai Mercado (K) blevet kaldt i samråd om hjælp til familier med autistiske børn.

Derudover byder dagen på følgende samråd:

  • Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om Europa-Kommissionens reviderede forslag om øgede beføjelser til de europæiske tilsynsmyndigheder i forbindelse med hvidvask.
  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) om konklusionerne fra Dansk Told og Skatteforbunds repræsentantskabsmøde.
  • Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) om den offentlige sektors kontrakter og samarbejde med Atea.
  • Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om Finanstilsynets rolle i spekulation i udbytteskat.

Fredag
Inden weekenden skal ugens sidste samråd afholdes, og denne gang er det skatteminister Karsten Lauritzen (V), der skal i samråd om ekspertgodtgørelsen.

Forrige artikel Finansloven skal skaffe flere varme hænder på sygehuse og plejehjem Finansloven skal skaffe flere varme hænder på sygehuse og plejehjem Næste artikel Dagens overblik: Dagens overblik: "Det begynder at ligne noget, vi har set før i Skat, og det er bekymrende"