Ugen i dansk politik: Danske Bank-skandalen kulegraves

DET SKER: En række ministre skal i samråd i denne uge. Derudover bliver Danske Bank-skandalen undersøgt, når Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg besøger både Danmark og Estland. Få overblik over ugens politiske begivenheder.

Det er blandt andet europaparlamentariker Jeppe Kofod (S), der anfører den delegration fra Europa-Parlamentets skattesnydsudvalg, som besøger København for at undersøge Danske Bank-skandalen.
Det er blandt andet europaparlamentariker Jeppe Kofod (S), der anfører den delegration fra Europa-Parlamentets skattesnydsudvalg, som besøger København for at undersøge Danske Bank-skandalen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sara Fleckner Vilstrup

Mandag
H.M. Dronningen holder offentlig audiens på Christiansborg.

Om eftermiddagen overrækker kronprinsesse Mary Kræftens Bekæmpelses Hæderspris. 

Tirsdag
Udredningen om Danmarks krigsdeltagelse offentliggøres i dag på Københavns Universitets Søndre Campus. Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative bestilte i 2016 den uvildige redegørelse, der kortlægger baggrunden for Danmarks militære engagement i Kosovo, Irak og Afghanistan.

Der er møde i folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Det handler blandt andet om forslag om danske militære bidrag til Nato-landes nationale flådestyrker og et forslag om at tillægge barnets tarv større vægt i sager om asyl- og opholdstilladelser.

Onsdag
Europa-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalg tager til Danmark og Estland for at kulegrave Danske Bank-skandalen. I dag vil udvalget blandt andet mødes med SØIK, Finans Danmark, direktør for Danske Bank, Jesper Nielsen, medlemmer af Folketinget, Finanstilsynet og erhvervs- og vækstminister Rasmus Jarlov (K).

I København er der midt på formiddagen partilederrunde om sundhed og ældre, hvor repræsentanter fra samtlige partier vil diskutere sundhedspleje såvel som værdig tilbagetrækning. Debatten foregår hos Ældre Sagen.

I dag skal vi også forbi fire samråd i Folketinget, hvor Folketingets Beskæftigelsesudvalg blandt andet har kaldt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) i åbent samråd om sygefravær i den offentlige sektor.

Men Troels Lund Poulsens arbejdsdag slutter ikke her. Efterfølgende er han kaldt i samråd om en arbejdsmiljøundersøgelse, og slutteligt er han midt på eftermiddagen kaldt i samråd om tildeling af førtidspensioner.

Derudover skal ministerkollegaen Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd om ændring af vandområderne.  

Torsdag
I dag er der flere samråd på menuen. Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har kaldt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i åbent samråd om betydningen af regeringens klima- og luftudspillet samt fødevare- og landbrugspakken for landbrugets samlede udledning af drivhusgasser.

Samtidig er erhvervsminister Rasmus Jarlov kaldt i samråd om lukkeloven.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er kaldt i samråd om regeringens planer om at lade kommunerne overtage ansvaret for det specialiserede socialområde.

Slutteligt skal også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd. Det handler om Datatilsynets ageren i sagen om virksomheden Go Mentor.

Der er møde i folketingssalen, og flere forslag skal behandles. Det gælder blandt andet et forslag om ændret skattefradrag for kontingenter til fagforeninger og et forslag om en dansk sortliste over skattely stillet af blandt andet Søren Søndergaard (EL).

Udenrigsministeriet indbyder folkekirkens præster til møde om tros- og religionsfrihed. Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) vil være vært ved mødet, hvor præster og andre kirkeligt interesserede er inviteret til at deltage i en diskussion, om hvordan Danmark kan være med til at styrke den globale indsats for at beskytte forfulgte kristne og andre religiøse minoriteter.   

Dagen slutter med en konference på Christiansborg om fredsproces og menneskerettigheder i skyggen af konflikten i Syrien. Den Danske Helsinki-Komité er arrangør, og på konferencen taler blandt andet tidligere udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) om, hvad det danske Folketing og regeringen kan gøre for at støtte kurderne i den aktuelle situation.

Fredag
Ugen i dansk politik slutter med et møde i folketingssalen, hvor der blandt andet skal behandles et lovforslag om regulering af nåleakupunktur på brystkassen og forbud mod konstruktion af kunstig hymen, en såkaldt jomfruhinde.  

Som afslutning på Europa-Parlamentets skattesnydsudvalgs undersøgelse af Danske Bank-skandalen afholdes der pressekonference i Europa-Huset klokken 16.15.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00