Ugen i dansk politik: Debat om unges mistrivsel og karakterræs i gymnasiet

DET SKER: Ugen står i de unges tegn, når både gymnasier, videregående uddannelser, karakterræs og mistrivsel blandt unge diskuteres.

Mandag
Krogerup Højskole indleder ugen med et sætte fokus på et af de tungere temaer, når unges mistrivsel skal debatteres. Blandt deltagerne er økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), Morten Messerschmidt (DF), Astrid Krag (S) og Jacob Mark (SF).

Og vi fortsætter med fokus på de unge, når uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) skal debattere ’den gode uddannelse’ med de studerende på Erhvervsakademi Midtvest i Herning.

Derudover besøger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) Væksthus Hovedstadsregionen. Det sker i forbindelse med den snarlige førstebehandling af regeringens lov om erhvervsfremme.

Tirsdag
I tirsdagens første samråd skal børne- og socialminister Mai Mercado (K) på banen om genindlæggelser i psykiatrien.

Også undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal i aktion. På hendes samråd er karakterræs i gymnasierne på dagsordenen.

Og på den anden side af Atlanterhavet skal amerikanerne tirsdag til midtvejsvalg. Man forventer, at valget kommer til at give en indikation af den siddende republikanske præsidents, Donald Trumps, popularitet.

Onsdag
E.ON og Arriva holder i dag konference om klimaindsatsen i transportsektoren. Blandt de deltagende er skatteminister Karsten Lauritzen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Derudover skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) svare på, hvilke konsekvenser omprioriteringsbidraget får for gymnasier i landdistrikter og yderområder.

Og så skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) både i samråd om om førtids- og seniorførtidspension og om små og mellemstore virksomheders manglende indsats på arbejdsmiljøområdet.

Torsdag
I dag er hele fem samråd på programmet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er indkaldt til samråd om strafniveauer for hashhandel. Her skal han på baggrund af ministeriets undersøgelse af strafniveauerne i vores nordiske nabolande redegøre for, hvilke initiativer han vil tage.
Derudover skal:

  • Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om trafikudviklingen ved ny ø ud for København.
  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) om ulovlig beboelse i den såkaldte Fredens Havn.
  • Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om Danske Bank-hvidvasksagen
  • Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget har indkaldt energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) til samråd om regeringens klima- og luftudspil.

Og så er Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, vært ved en reception i anledning af udgivelsen af en bog om Poul Schlüters statsministertid fra 1982-1993. Bogen udkommer som en del af PFA’s bogserie om "De danske ministerier".

Weekend
Lørdag holder Aalborg Kommune borgertopmøde, hvor 250 borgere fokuserer på at beskrive, hvad der gør kommunen til noget særligt.

Søndag er 100-årsdagen for afslutningen på Første Verdenskrig.

Forrige artikel Aarhus vil gøre det let at få en smart by Aarhus vil gøre det let at få en smart by Næste artikel Se Troels Lunds rangliste over kommunernes jobindsats Se Troels Lunds rangliste over kommunernes jobindsats