Ugen i dansk politik: Ekstraordinært EU-topmøde om Brexit og V-minister i hastesamråd

DET SKER: EU's stats- og regeringschefer skal sige ja eller nej til Theresa Mays ansøgning om at få udskudt Brexit på ny, mens fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) skal forklare sig i et hastesamråd om storfiskere. Få overblik over ugen i dansk politik.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes onsdag med de resterende stats- og regeringschefer i EU til et ekstraordinært topmøde om Brexit. 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes onsdag med de resterende stats- og regeringschefer i EU til et ekstraordinært topmøde om Brexit. Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Andreas Arp

Mandag
Ugen begynder uden de helt store begivenheder på programmet.

For udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) byder dagen dog på en tur til Luxembourg, hvor han sammen med EU's øvrige udenrigsministre skal mødes. På dagsordenen er blandt andet udviklingen i Afghanistan og Venezuela.

I Doha i Qatar afholder Interparlamentarisk Union (IPU) deres halvårlige konference i Doha i Qatar, og her deltager medlemmerne af Folketingets IPU-delegation, Kim Christiansen (DF), Karina Due (DF), Jan Rytkjær Callesen (DF), Søren Søndergaard (EL) og Pernille Schnoor (ALT).
Konferencen startede i weekenden og fortsætter til og med onsdag. Dens hovedtema er sammenhængen mellem uddannelse, fred og demokrati.

Tirsdag
Tirsdag er der møde i Folketingssalen med statsministerens spørgetime. Foruden spørgetimen er der lovforslag om blandt andet forbrugslånsvirksomheder, byfornyelse og hastighedsgrænsen for lastbiler på programmet.

Senere på dagen er justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kaldt i samråd om politiets farlighedsvurdering af radikaliseringsmistænkte i asylsystemet.

I Qatar er Folketingets IPU-delegation fortsat til konference.

Onsdag
I Bruxelles skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mødes med EU's resterende stats- og regeringschefer til et ekstraordinært topmøde om Brexit. Det sker, efter at det britiske parlament har afvist den fælles udtrædelseserklæring fra november 2018 i tre afstemninger, og premierminister Theresa May har bedt om en udsættelse på ny.

Hjemme i København er der møde i folketingssalen med ministrenes spørgetid. Lovforslag om blandt andet nulmoms på elektronisk leverede aviser og tilsagn til nybyggeri opført i samarbejde med privat parter skal også behandles.

I landstingssalen holder Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg en åben høring om bæredygtig transport i et bæredygtigt energisystem. Høringen holdes i samarbejde med DTU Management, Comets og Fonden Teknologirådet. 

For tre ministre byder onsdagen også på samråd.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd om, hvorfor regeringen først nu vil prioritere flere penge til Arbejdstilsynet, mens minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) skal i samråd om statens forbrug af konsulenter.

Endelig skal fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) også i samråd om storfiskeres adgang til forsøg med muslingefiskeri. Samrådet kommer som konsekvens af Berlingskes afsløringer i sidste uge om, at nogle af landets største muslingefiskere har fået unik adgang til et område ved Storebælt, som har været utilgængeligt for andre fiskere. Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, udtalte i sidste uge, at partiet ikke er afvisende for at udtrykke mistillid til ministeren inden valget, hvis ikke hun kommer med en god forklaring på samrådet. 

I Qatar er Folketingets IPU-delegation fortsat til konference.

Læs også

Torsdag
Der er lagt op til en stille dag i dansk politik, hvor der ikke er det store på programmet.

Fredag
Får den britiske premierminister Theresa May ikke accepteret sin anmodning om udsættelse af Brexit, skal Storbritannien i dag forlade EU.

Arbejdsugen rundes af med et møde i folketingssalen, hvor der blandt andet skal behandles lovforslag om skærpede krav til kviklånsudbyderne og indsattes ret til at tjene penge på bogudgivelser.

For justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg byder fredagen også på et samråd, inden de kan gå på weekend. Ministrene er kaldt i samråd om hjemvendte syrienskrigere og den omdiskuterede Grimhøjmoske i Århus.

Weekenden
Der er intet særligt på programmet i weekenden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00