Ugen i dansk politik: Genanvendelse af plastik og ny uddannelse for fremtidens landmænd

DET SKER: Forsvarsministeren skal redegøre for Huaweis rolle i dansk teleinfrastruktur, og så skal miljø- og fødevareministeren besøge en ny landmandsuddannelse. Altinget giver dig overblikket her.  

Mandag
Vi starter den politiske uge med at tage en tur over Nordsøen. I London fremlægger Storbritanniens premierminister, Theresa May, en ny Brexit-plan, efter et overvældende flertal i det britiske parlament 15. januar nedstemte Brexit-aftalen.

I Danmark fremlagde regeringen i december en handlingsplan for plastik. Derfor skal miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i dag besøge fire virksomheder, som alle bidrager til at genanvende plastik eller udnytter plastik som en ressource.

Og i Sverige skal Socialdemokratiets formand, Stefan Löfven, der fredag blev genvalgt som statsminister, præsentere sin nye regering. Over fire måneders forhandlinger er dermed overstået.

Tirsdag
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) tager tirsdag til Østjylland. Første stop er Aarhus Universitet, hvor han skal tale ved et biodiversitetssymposium, og dernæst er det en ny uddannelse for fremtidens landmænd, der får besøg af ministeren.

Og så løber konferencen ”Nøglen til et borgernært sundhedsvæsen” af stablen. Blandt oplægsholderne og debattørerne er sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Derudover byder dagen på to samråd.

Først er det energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), der skal i samråd om, hvordan regeringen vil undgå tempotab i reduktionen af Danmarks drivhusgasudledninger.

Dernæst er det forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen (V), der er kaldt i samråd om Huaweis rolle i dansk teleinfrastruktur.

Onsdag
Onsdag er der to samråd på dagsordenen.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er første minister på banen. I samrådet skal han blandt andet redegøre for, hvordan regeringen vil følge op på partskonferencen om biodiversitet, som fandt sted i Sharm el-Sheikh i november 2018.

Og så er det minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hansens (V) tur. Hun skal i samråd om Danmarks positioner på fiskeriområdet i forhold til Brexit.

Torsdag
Endnu to samråd skal i dag afvikles.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skal i samråd om jordforurening, mens erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) får æren af ugens sidste samråd, der omhandler et EU-forslag om notifikationsprocedurer for serviceydelser i regioner og kommuner.

Forrige artikel Mai ville redde de svage – men blev overhalet af virkeligheden Mai ville redde de svage – men blev overhalet af virkeligheden Næste artikel LA taber rollen som de unges darling: Den grønne dagsorden kan have kostet LA taber rollen som de unges darling: Den grønne dagsorden kan have kostet