Ugen i dansk politik: Inger Støjberg skal i samråd, og prins Henrik skal bisættes

OVERBLIK: Folketinget er tilbage fra vinterferie, og det bliver en travl uge med samråd og muligvis et nyt medieforlig. Derudover skal Prins Henrik bisættes. Få overblikket over ugen i dansk politik. 

Inger Støjberg er tirsdag kaldt i samråd om vurderingen af Paposhvili-dommen fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. 
Inger Støjberg er tirsdag kaldt i samråd om vurderingen af Paposhvili-dommen fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Foto: /Ritzau/ Ida Marie Odgaard
Christina Houlind

Så er vi tilbage efter vinterferien og skruer det politiske program tilbage til normal hastighed.

I den kommende uge ventes regeringen at præsenteres deres udspil til et medieforlig.

Derudover skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag i samråd om vurderingen af Paposhvili-dommen fra den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. 

Mandag
Skatteudvalget sender Louise Schack Elholm (V) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) til Europæisk Parlamentarisk Uge i Europa-Parlamentet i Bruxelles 19.-20. februar.

Og så fylder Weekendavisens politiske redaktør Arne Hardis 60. Stort tillykke.  

Tirsdag
Prins Henrik, som afgik ved døden sent tirsdag aften 13. februar, skal bisættes 20. februar klokken 11.00.

Folketinget holder en mindehøjtidelighed for Prins Henrik samme dag, og folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), holder tale, og der vil være et minuts stilhed for den afdøde prins. Efter højtideligheden udsættes mødet i Folketingssalen til klokken 13.00. Når mødet i salen genoptages, vil den oprindelige dagsorden blive gennemført. Her skal en række love til 3. behandling. Blandt andet loven om forlængelse af perioden for økonomisk sikkerhed i ægtefællesammenføringssager og ophævelse af den særlige lette adgang til domstolsprøvelse i sager om familiesammenføring med børn.

Derudover er der to samråd på programmet. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) er kaldt i samråd om forlængelse og fornyelse af overenskomster og aftaler for visse ansatte på det offentlige område, navnlig lærere i folkeskolen. 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg skal stå skoleret i samråd om vurderingen af Paposhvili-dommen. Hun skal redegøre for ministeriets foreløbige vurdering i en mail fra april 2017 af konsekvenserne for behandlingen af sager vedrørende humanitært ophold som følge af Paposhvili-dommen. Ministeren skal også svare på, hvorfor hun ikke satte sagerne i bero efterfølgende. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Astrid Krag (S), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Josephine Fock (ALT), Sofie Carsten Nielsen (R) og Holger K. Nielsen (SF).

Læs også

Derudover holder Altinget og Den Britiske Ambassade konferrence om fremtidens udfordringer og muligheder for EU, Danmark og Storbritannien efter Brexit.

Onsdag
Onsdag er der kun et enkelt samråd på programmet. Det er igen beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen der står for tur. Denne gang handler det om anerkendelse af arbejdsulykker. Anerkendelsesprocenten for arbejdsulykker er nemlig faldet fra 79,4 procent i 2010 til 49,4 procent i 2016.

Torsdag
Her står den på møde i salen, hvor justitsministeren skal have et enkelt lovforslag til 3. behandling. Loven skal give politiet udvidet bemyndigelse til at fastsætte regler om zoneforbud.

Derudover skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) og ældreminister Thyra Frank (LA) i samråd.

Karsten Lauritzen skal redegøre for omfanget af SKATs kontrol med parcelhusreglen, og Thyra Frank skal svare på spørgsmål om afbureaukratisering i ældreplejen. 

Fredag
Uden for Borgen deltager forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i en debat hos Dansk Institut for Internationale Studier. Debatten skal handle om forsvarsforliget for perioden 2018-2023.

Også kulturminister Mette Bock (LA) er ude af huset og deltager i en høring om public service-medierne i landdistrikterne. Høringen skal belyse og drøfte public service-dækningen af nyheder, begivenheder og lignende i regioner, yderområder og landdistrikter. Det skal efterfølgende kunne indgå i forhandlingerne om en ny medieaftale.

Inde på Borgen deltager justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i konferencen 'Digitale krænkelser og Terror'. Konferencen holdes af Offerrådgivningen, der fylder 20 år.

Derudover kan beskæftigelsesminiser Troels Lund Poulsen runde af med ugens sidste samråd. Det skal handle om kontanthjælpsloftet og integrationsydelsens betydning for arbejdsløsheden i Danmark.

Weekenden
Der er ikke noget på programmet i weekenden, så her har du tid til at se Vinter-OL.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00