Ugen i dansk politik: Lars Løkke taler i EU, og Jakob Ellemann-Jensen sætter en mårhund fri

DET SKER: Ugen byder på flere samråd om hvidvask og svindel, statsminister Lars Løkke tager til Strasbourg, og så håber regeringen på, at en ny finanslov kommer på bordet.

Foto: Francois Walschaerts/ Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Mandag
Vi starter den politiske uge med en konference om klimaet, når Ingeniørforeningen, IDA, sammen med Klimarådet afholder klimakonference i København. Her vil der blive talt om den seneste klimarapport fra FN’s klimapanel, og energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) deltager via video.

Derudover vil Danmarks EU-kommissær for konkurrenceevne, Margrethe Vestager, tale om sit arbejde i Bruxelles, når hun i dag gæster Europa-Huset.

Og så skal tre forskere forsøge at svare på, om verdens demokratier er i krise, når Dansk Ungdoms Fællesråd inviterer til møde.

Og så skal vi til Fyn, når miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i dag udsætter en mårhund. Mårhunden er gps-mærket og en såkaldt "judasmårhund", der skal hjælpe med at finde andre af den invasive art.

Tirsdag
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) inviterer til en konference, hvor hovedspørgsmålet er, hvordan man skaber vækst i mødet mellem erhvervsliv, kulturaktører og den kritiske forbruger.

Og så byder dagen på fire samråd.

Først er det skatteminister Karsten Lauritzen (V), der sammen med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) endnu en gang skal i samråd om udbyttesagen.

Dernæst er det sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der i selskab med børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal på banen om behandlingen af anbragte udviklingshæmmede.  

Derefter skal minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) i samråd om Den Sociale Investeringsfond.

Og til sidst er det Udannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers' (V) tur. Han skal blandt andet svare på, hvordan han vil reducere antallet af studerende, der falder fra på universiteterne.

Onsdag
I dag skal Statsminister Lars Løkke Rasmussen tale ved plenarforsamlingen i EU, hvor han vil tage emnet om EU som fredens projekt op.

Og så finder to konferencer sted.

Den ene står Venstre i Region Hovedstaden bag og handler om fremtidens sundhedsvæsen. Ellen Trane Nørby (V) og Martin Geertsen (V) er blandt talerne.

Den anden konference er arrangeret af Erhvervsflyvningens Sammenslutning. Her er omdrejningspunktet erhvervsflyvningens betydning for infrastrukturen, og forhenværende trafikminister Hans Christian Schmidt deltager.

Derudover skal udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd om lempelser i reglerne for udenlandsk arbejdskraft, mens minister for fiskeri og ligestilling Eva Kjer Hansen (V) skal i ilden om MSC-mærket.

Torsdag
Endnu et samråd i forbindelse med hvidvaskningssagen skal afvikles. Denne gang er det erhvervsminister Rasmus Jarlov, der skal i samråd om øgede beføjelser til de europæiske tilsynsmyndigheder i forbindelse med hvidvask.

Derudover skal hele tre ministre i samråd om snyd med miljørensesystemer i lastbiler. Det er transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Også børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal i samråd i dag. Hun skal blandt andet redegøre for, hvilke initiativer hun vil gennemføre for at forhindre svindelsager i fremtiden.

Og så fylder Folketingets presseloge 100 år. Det bliver fejret med en reception i Snapstinget, hvor både Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holder tale.

Fredag
Ugens sidste samråd handler om Danmarks mærkesager og forhandlingslinje under FN's klimatopmøde COP24. Her er det energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V), der er kaldt i samråd.

Og så holder G20-landene i dag og i morgen topmøde i Buenos Aires. Både USA's præsident, Donald Trump, Kinas præsident, Xi Jinping, Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er blandt de deltagende, mens EU bliver repræsenteret af EU-præsident Donald Tusk og formand for EU-Kommissionen Jean-Claude Juncker til mødet. Man forventer, at et af emnerne på topmødet bliver drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00