Ugen i dansk politik: Mette Frederiksen rejser til Færøerne, og Løkke holder foredrag

DET SKER: Statsminister Mette Frederiksen besøger midt på ugen Færøerne, men det er ikke for at gå tur med Lars Løkke Rasmussen. Han holder nemlig foredrag i Aarhus om sin bog, der udkom i valgkampen. Derudover slutter ugen af med en – for kødspisere – velsmagende tradition. Velbekomme.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jeppe Sahlholdt

Uge 45 starter med et stormøde på Marienborg, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) skal diskutere biodiversitet.

Senere på ugen rejser statsministeren til Færøerne. Her skal hun blandt andet mødes med lagmand Bárður á Steig Nielsen og besøge det lokale gymnasium i Vestmanna.

Ellers byder ugen på en række samråd og møder i Folketingssalen.

Få overblikket med Altinget her.

Mandag:
Statsminister Mette Frederiksen (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) holder mandag Marienborgmøde med fokus på biodiversitet. Mødet er startskuddet til regeringens arbejde frem mod en ny natur- og biodiversitetspakke. På mødet deltager 60 repræsentanter fra både interesseorganisationer og erhvervslivet samt eksperter og politikere.

Tirsdag:
Klokken 13 er der møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Det gælder blandt andet forslag om forenkling af regler om forældelseshåndtering, modregning ved transporter, flere skyldnere på samme fordring, eftergivelse og afskrivning, retsafgift og et forslag af Henrik Dahl (LA) og Alex Vanopslagh (LA) om at fastholde koblingsprocenten på det nuværende niveau. Koblingsprocenten er den procentandel, som fri- og privatskoler modtager i statsstøtte. I mange år har den ligget på omkring 75 procent, men Socialdemokratiet har foreslået at nedsætte den til 71 procent af udgifterne til folkeskolerne.

Klokken 15.30 skal social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i samråd om hjælp til udsatte borgere. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvad regeringen i sit forståelsespapir mener med 'aktiv og ambitiøs socialpolitik'. Ministeren skal også redegøre for, om hun mener, at de afsatte midler på finanslovsforslaget 2020 er tilstrækkelige med henblik på at sikre gratis tandpleje for de mest udsatte borgere.

Onsdag:
Klokken 10 skal justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om Facebook. Ministeren skal blandt andet svare på spørgsmål vedrørende Facebooks begrænsninger af ytringsfriheden for borgere og den fri presse.

Den tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, holder onsdag aften foredrag i Aarhus. Han skal blandt andet snakke om sin bog 'Befrielsens øjeblik', som udkom under valgkampen. Det var heri, at han første gang foreslog at danne en regering med Venstre og Socialdemokratiet.

Torsdag:
Statsminister Mette Frederiksen (S) besøger 6.-8. november Færøerne. I forbindelse med besøget på Færøerne mødes statsministeren med lagmand Bárður á Steig Nielsen i Vestmanna, hvor der også bliver mulighed for at se nærmere på vind- og vandkraft samt besøge det lokale gymnasium.

Fredag:
Folketingspolitikerne går til weekend på et møde klokken 10 i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet. Det gælder blandt andet forslag om familiesammenføring med børn og et borgerforslag om, at afviste asylbørn skal tildeles bedre vilkår i hjem- og udrejsecentre og midlertidig opholdstilladelse senest 18 måneder efter endeligt afslag.

Weekend:
Lørdag eftermiddag markeres Krystalnatten på Kultorvet i København. Her vil der blandt andet være en række taler, musik, oplæsninger samt fakkeloptog. Fokus for markeringen er både at mindes ofrene for Krystalnatten og sige nej til racisme.

Søndag markerer mortensaften, hvor menuen som regel står på and. Bon appetit.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00