Ugen i dansk politik: Ministre på stribe i samråd om mink og corona

KALENDER: Hvad bliver miljøkonsekvenserne af de døde mink, og hvordan vil regeringen sikre Folketinget indflydelse på håndteringen af corona fremover? Det er blandt andet de spørgsmål, ministrene skal forholde sig til i denne uge. Få overblik over ugens politiske begivenheder her.

Mandag
I dag er der ingen politiske begivenheder i den offentlige kalender.

Tirsdag
Klokken 13 er der møde i folketingssalen, hvor der blandt andet er et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti på dagsordenen. Partiet foreslår et forbud mod at bære islamisk tørklæde i offentlige institutioner, hvis man har borgerkontakt. 

Klokken 14 skal sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samråd om regeringens kommende håndtering af corona. Ministeren skal blandt andet redegøre for, hvordan regeringen vil inddrage Folketingets partier, covid-19-følgegruppen og borgere forud for de kommende beslutninger i forhold til coronavirus.

Onsdag
Klokken 10 er der møde i folketingssalen. Et beslutningsforslag om at forlænge nedfrysning af befrugtede og ubefrugtede æg skal til førstebehandling.

Klokken 13 skal ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), og miljøminister Lea Wermelin (S) til åbent samråd om de politiske, juridiske og miljømæssige aspekter af minksagen. Specielt i forhold til nedgravningen af døde mink.

Torsdag
Torsdag er der fuld tryk på de åbne samråd:

  • Klokken 10.15 er der samråd om tilliden til EU’s grænsekontrol med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Ministeren skal redegøre for, om han stadig har tillid til EU’s grænsekontrol, efter det er kommet frem, at terroristen bag angrebet i Nice emigrerede til Frankrig blot en måned inden angrebet.
  • Klokken 10.15 skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd om øremærkninger af midler til fritidsordninger. Ministeren skal forklare, hvordan hun vil sikre, at kommunerne overholder reglerne og ikke bruger midler på skolen, som er øremærket til fritidstilbud.
  • Klokken 10.15 skal skatteminister Morten Bødskov (S) blandt andet redegøre for, hvordan den forslåede lagerbeskatning af selskabers ejendomsavancer skal udformes. Han skal også svare på, om det i lyset af coronapandemiens påvirkning af erhvervslivet er et hensigtsmæssigt tidspunkt at indføre beskatning, der ifølge spørgsmålsstilleren vil medføre likviditetsdræn.
  • Klokken 13 er der åbent samråd med erhvervsminister Simon Kollerup (S) om udbetaling af lønkompensation til virksomheder.
  • Klokken 13 skal forsvarsminister Trine Bramsen (S) svare på, hvilke tiltag hun vil igangsætte for hurtigst muligt at kunne indfri løfter, vi har givet til Nato om at levere en tung brigade, færdiggøre brugbar kapacitet til sporing af undervandsaktivitet samt anskaffe overvågningsenheder og brugbar signalefterretning.
  • Klokken 15 er sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i samråd om, hvorfor Region Sjælland ikke blev informeret forud for ministerens udtalelser om, at den nye mutation af covid-19 skulle have spredt sig på Midtsjælland.
  • Klokken 16 kører Magnus Heunicke videre med et nyt samråd. Denne gang om strategien for håndtering af coronasmittede mink.

Udover samråd er der også møde i folketingssalen klokken 10, hvor flere lovforslag skal til tredje behandling. Blandt andet skal en lov om ændring af aktieavanceloven behandles. Lovforslaget handler om generationsskifte af virksomhed ved overdragelse af virksomheden til en erhvervsdrivende fond.

Fredag
Klokken 10 bliver fredagen skudt i gang med et møde i folketingssalen. Her skal et beslutningsforslag om at nedsætte en arbejdsgruppe med henblik på at sikre ordentlige forhold for prostituerede førstebehandles.

Klokken 10.30 er der samråd om tobaksafgifterne, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skal svare på spørgsmål fra Venstre.

Forrige artikel Elisa Rimpler genvalgt som BUPL-formand Elisa Rimpler genvalgt som BUPL-formand Næste artikel Højesteret giver Ørsted medhold: Får lov til at beholde navn Højesteret giver Ørsted medhold: Får lov til at beholde navn