Ugen i dansk politik: Nyt Folkemøde, Pride og sommergruppemøder

DET SKER: Et nyt demokratisk folkemøde skal afholdes på Himmelbjerget, Copenhagen Pride fylder hele ugen, og flere politiske partier holder sommergruppemøder. Alt det og mere til får du her i ugens politiske overblik.

Mandag:
Ugens politiske overblik starter i Korsør. Her skal børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) mandag morgen indvie FGU Syd- og Vestsjælland.
FGU står for Forberedende Grunduddannelse, der skal give unge under 25 år uden en ungdomsuddannelse en chance til.

Tirsdag:
Statsminister Mette Frederiksen (S) har inviteret de børnehjemsbørn, der i perioden 1946 til 1976 blev udsat for overgreb og svigt, til et arrangement på Marienborg. Her vil statsministeren give en officiel undskyldning for statens manglende tilsyn.

Den årlige Copenhagen Pride Week starter tirsdag og varer frem til søndag. Pride-ugen bliver fejret med fest og farver LGBTQIA-miljøet.

Radikale indleder deres sommergruppemøde, der afholdes 13.-15. august i Nyborg.

Onsdag:
Liberal Alliance indleder partiets sommergruppemøde, der afholdes 14.-17. august på Egelund Slot.

En af sommerens helt store sager afsluttes onsdag i Tingsretten i den svenske hovedstad, Stockholm. Der ventes nemlig dom i retssagen mod den amerikanske rapper A$AP Rocky. Selve retssagen er slut, og rapperen, der er tiltalt for vold mod en 19-årig mand, er rejst hjem til USA igen.

Torsdag:
Radio24syv forventes at melde ud, hvorvidt de vil søge om den nye DAB-kanal eller ej.

Fredag:
På Christiansborg afholdes der klokken 10:00 statsrevisormøde. Dagsordenen er endnu ikke offentliggjort.

Liberal Alliance og Radikale fortsætter deres sommergruppemøder. Liberal Alliance ventes at holde pressemøde klokken 14:00.

Lørdag:
Nye Borgerlige holder lørdag og søndag sommergruppemøde. Mødet skal finde sted på konferencehotellet Kollekolle i Værløse.

Copenhagen Pride-paraden bevæger sig lørdag gennem gaderne i København. Til slut vil der være fest og live-musik på Københavns Rådhusplads.

Søndag:
Demokratiets Folkemøde finder sted for første gang. Det sker på Himmelbjerget, hvor der for 180 år siden også blev afholdt folkemøder i august. Her blev der afholdt debatter om det nye demokrati, der var på vej, og som førte til Grundloven i 1849.

Traditionen genoptages søndag, hvor en række debatter og workshops om demokrati skal finde sted. Blandt deltagerne er folketingsmedlem Marianne Jelved (R), og chefredaktør for Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen.

Forrige artikel FN-organ: Sådan bliver Danmark verdensmester i innovation FN-organ: Sådan bliver Danmark verdensmester i innovation Næste artikel Dagens overblik: Claus Hjort erklærer Venstres delte formandskab for fortid Dagens overblik: Claus Hjort erklærer Venstres delte formandskab for fortid
Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

Partilederne vil ud af coronakrisens konsensus

ANALYSE: Mette Frederiksen holdt endnu en landsmodertale grundlovsdag, mens alle de øvrige partiledere forsøger at sparke den politiske debat i gang igen. Thulesen holdt en skarp tale, og DF har nu lagt sig fast på en udmeldelse af EU.