Ugen i dansk politik: Nyt regeringsudspil og konference om folkeskolereformens fremtid

DET SKER: Både Socialdemokratiet og Konservative samles sidst på ugen til henholdsvis kongres og landsråd. Nyt regeringsudspil er på trapperne, og en tilbagerulning af folkeskolereformen skal diskuteres. Få overblik over ugens politiske begivenheder.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) præsenterer udspillet 'Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden' på et pressemøde på Copenhagen Business School mandag.
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) præsenterer udspillet 'Fleksible universitetsuddannelser til fremtiden' på et pressemøde på Copenhagen Business School mandag.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Mandag
På ugens første dag præsenterer uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) et udspil vedrørende universitetsuddannelser, hvor blandt andet punkterne højere ambitioner for undervisningen og tættere tilknytning til virksomheder indgår.

Derudover lægger Danmark by til den internationale trafikkongres "ITS World Congress", der afholdes i Bella Centeret i København. Kongressen varer i fem dage, og her vil det blive diskuteret, hvordan man løser nogle af tidens udfordringer som: klima, luftkvalitet, trængsel og trafiksikkerhed.  

Og så afholder KL og Styrelsen for International Rekruttering og Integration "Integrationstræf 18". På konferencen sættes der fokus på, hvordan endnu flere flygtninge og indvandrere kommer i job, og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kommer på besøg.

Tirsdag
Dansk Industri inviterer til sit årlige topmøde, hvor manglen på arbejdskraft er på agendaen. Både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og S-formand Mette Frederiksen (S) lægger vejen forbi mødet.

Er folkeskolereformen ved at blive rullet tilbage? Det spørgsmål vil undervisningsminister Merete Riisager (LA) og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen diskutere på aftenens konference om folkeskolereformen afholdt af Ræson.

Og fra en konference vedrørende den helt unge generation til den lidt ældre. Kommunernes Landsforening sætter ved dagens ældrekonference fokus på udfordringerne for kommunernes ældreområde og komplekse borgerforløb.

Onsdag
Udlændinge- og integrationsudvalget besøger i dag Hjemrejsecenter Avnstrup. Centeret er for afviste asylansøgere, der bor på hjemrejsecenteret, indtil det er muligt for dem at rejse hjem.

Tilbage i København inviterer Dansk IT til debat om, hvordan man gør al ny lovgivning digitaliseringsklar. Både skatteminister Karsten Lauritzen (V), innovationsminister Sophie Løhde (V) og flere MF'er vil være til stede .

Torsdag
Hele fem samråd er på programmet i dag.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er fra morgenstunden kaldt til samråd om social ulighed i sundhed på tandområdet og senere på dagen om tobak i nattelivet.

  • Derudover skal socialminister Mai Mercado (K) redegøre for, hvordan hun vil sikre kvaliteten af de forskellige tilbud til handikappede.
  • Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) skal forklare, hvordan hun tolker de nye regler for udviklingsbistand.
  • Sidst på dagen skal erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) endnu en gang i ilden. Denne gang er det Landdistriktspuljen og LAG-ordningen.

Og så holder KL, BUPL og Ungdomsringen høring om kvaliteten i SFO, fritids- og klubtilbud. Formålet er at skabe debat om den pædagogiske kvalitet i disse tilbud.

Fredag
Ugens sidste to samråd afvikles i dag. Det første omhandler fejl og usikkerheder i statsregnskabet 2018. Her skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) gøre rede for, hvornår der kommer et korrekt årsregnskab.

Det andet om Tibetsagen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal redegøre for den manglende udlevering af mailkorrespondance til Tibetkommissionen.

Weekend
Lørdag og søndag samles Konservative i København til sit årlige landsråd, mens Socialdemokratiet samler tropperne til kongres i Aalborg.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00