Ugen i dansk politik: Regeringen får travlt med samråd

DET SKER: Årets sidste sommergruppemøder løber af stablen. Og så er samrådssæsonen for alvor skudt i gang. Få overblik over ugens politiske begivenheder her.

Mandag
Enhedslisten indleder den politiske uge med sit sommergruppemøde på Hvidovre Hospital med et efterfølgende pressemøde. Her vil partiets politiske ordfører, Pernille Skipper, fortælle om partiets prioriteter frem mod det næste folketingsvalg.

I Skjern skal kampen stå om, hvem der skal afløse Esben Lunde Larsen som folketingskandidat for Venstre. De fem kandidater til posten er Kenneth Mikkelsen, Birgitte Vinding, Sebastian Korsbakke Jensen, Lennart Qvist og Dorte Jarlby.

Tirsdag
Sommergruppemøderne fortsætter i Kolding, hvor Socialdemokratiet indleder sit møde, og i Nyborg, hvor Radikale mødes.

Samme dag vil Radikale holde pressemøde, hvor partiets politiske leder, Morten Østergaard, vil se frem mod det kommende valg og kommentere aktuelle politiske dagsordener.

Tilbage på Christiansborg er undervisningsminister Merete Riisager (LA) og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) indkaldt til samråd. De to ministre skal redegøre for, hvorvidt regeringen vil tage initiativ til at gøre overgangen fra det grønlandske uddannelsessystem til det danske nemmere for de studerende.

Onsdag
Sidste dag for Socialdemokratiets sommergruppemøde, hvor partiet også afholder pressemøde. Her vil partiformand Mette Frederiksen (S) præsentere partiets prioriteringer og mærkesager frem mod det kommende valg.

Torsdag
I dag er det miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens (V) tur til at stå skoleret. Han er indkaldt til samråd om det nationale overvågningsprogram for grundvandet. Derudover skal fem andre kollegaer også en tur i den varme stol:

  • Økonomi- og indenrigsministeren Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) om embedsmænds beregninger af politiske forslag.
  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) om regeringens holdning til en fælles bund under selskabsskatten i EU.
  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om politiets brug af ansigtsgodkendelse.
  • Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og finansminister Kristian Jensen (V) om muligheden for en Kattegatforbindelse.

På Mors tager de et nærmere kig på kulturens betydning for demokratiet på "Kulturmødet Mors". Hvis du ikke har mulighed for at komme forbi Mors, kan du følge Altingets dækning af kulturmødet på Altinget: kultur.

Alle partierne i Folketinget har afholdt deres sommergruppemøder. Men det er ikke slut med partisamlinger endnu. Torsdag mødes Kristendemokraterne nemlig til sommergruppemøde, mens Nye Borgerlige samles i starten af september.

Kurhotel Skodsborg danner desuden rammerne for en miljøøkonomisk konference med oplæg af internationale talere og præsentationer af deltagernes eget arbejde.

Fredag
Tid til ugens sidste samråd, hvor justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skal redegøre for, hvorfor en mailkorrespondance ikke er blevet udleveret til Tibetkommissionen.

Og så har Skodsborg Miljøøkonomisk konference nået den sidste dag, hvor der vil være paneldebat med Henrik Studsgaard, departementschef Miljø- og Fødevareministeriet, Bo Jellesmark Thorsen, professor og afdelingschef på Københavns Universitet, og Lars Gårn Hansen, professor ved Københavns Universitet og medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd.

Weekend
Søndag drager Folketingets Kulturudvalg til Japan, hvor de vil være at finde frem til 2. september. Her skal de følge op på jubilæumsåret 2017, hvor man kunne fejre 150-året for de diplomatiske relationer mellem Danmark og Japan.

Forrige artikel Konservative har fundet Mette Abildgaards vikar Konservative har fundet Mette Abildgaards vikar Næste artikel Dagens overblik: Topdiplomat får kritik af Rigsrevisionen Dagens overblik: Topdiplomat får kritik af Rigsrevisionen