Ugen i dansk politik: Regeringen samles til seminar

DET SKER: Finanslovsforslaget skal igennem sin første behandling, og afbureaukratiseringsreformen bliver præsenteret på regeringsseminaret. Få overblik over ugen politiske begivenheder her.  

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Mandag
Den politiske uge starter ud med et seminar af de helt store. I Nibe i Nordjylland afholdes et regeringsseminar, hvor regeringen samles til en snak om efterårets arbejde.

Og så har Danmark fået en ny vild skov. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og miljøordfører Carsten Bach (LA) vil være til stede i Randers for at præsentere det område, der i fremtiden kommer til at blive en del af Danmarks uberørte skove.

Tirsdag
Regeringsseminaret har nået sin sidste dag. I den forbindelse er der pressemøde om eftermiddagen, hvor afbureaukratiseringsreformen bliver præsenteret.

Derudover er der åben høring om medicinsk cannabis, hvor erfaringer fra ind- og udland deles. Der er oplæg fra Danske Patienter, Lægeforeningen og Dansk Selskab for Almen Medicin. Det er Sundheds- og Ældreudvalget, der står bag.

Onsdag
Forudsætningerne for turisme og udvikling på de danske øer skal styrkes. Derfor lanceres i dag et partnerskab for Dansk Ø-turisme. Ved arrangementet, der afholdes hos Danske Rederier, vil der være politisk debat med Magnus Heunicke (S), Anders Johansson (K) og Mette Hjermind Dencker (DF) om vækst og udvikling på øerne.

I dag er desuden førstedagen for Copenhagen Techfestival. Her vil nogen af verdens førende iværksættere samt investorer inden for IT og innovation samles. Udgangspunktet vil være, hvordan mennesker og teknologi i fremtiden skal samarbejde.

Og så bliver flaget hejst i hele landet for dem, der er eller har været udsendt på mission af Danmark. Der vil være kranselægning, mindegudstjeneste og parade i løbet af dagen.

Torsdag
Selv om Folketinget officielt ikke er åbnet endnu, skal folketingsmedlemmerne alligevel mødes i salen, når finanslovsforslaget bliver fremsat til første behandling.

Ugens eneste samråd omhandler konsekvenserne ved udlicitering af cafédrift i foreningslivet. Her er det Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), der skal redegøre for konsekvenserne for lokalmiljøet, hvis frivillige- og idrætsforeninger tvinges til at udlicitere deres cafédrift.

Guldborgsund Kommune sætter begrebet dannelse på dagsordnen og inviterer til dannelseskonference. Her undersøges det blandt andet, hvordan dagtilbud, skoler og kulturområdet kan være med til at danne børn og unge til at blive aktive medborgere med store drømme.

Tilbage i hovedstaden afholdes demokratifestivallen Ungdommens Folkemøde, hvor blandt andet Lars Løkke Rasmussen (V), Mette Frederiksen (s) og Kristian Thulesen Dahl (DF) er på talerstolen. 

Fredag
Inden weekenden skal uddannelse debatteres i Nørre Nissum. Interesseorganisationer, folketingspolitikere, fagfolk og meningsdannere fra hele landet er dem, der skal være med til at diskutere køn og ligestilling, når det kommer til uddannelser. Undervisningsministeren, Merete Riisager (LA), holder åbningstalen.   

Weekend
Lørdag holder Alternativet ekstraordinært landsmøde, hvor valget skal falde på, hvem der skal være Alternativets spidskandidat til Europaparlamentsvalget.

Søndag står i naturens tegn. Landet over vil der være arrangementer for folk i alle aldre. Vandreture, insektoplevelser og svampeture er blandt mulighederne på Naturens Dag, som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

Derudover skal Folketingets Færøudvalg til færøerne, hvor de skal danne sig et indtryk af de aktuelle politiske, økonomiske og kulturelle forhold på øen.

På ugens sidste dag skal vores naboer på den anden side af sundet desuden til stemmeurnerne, når det svenske valg til Riksdagen løber af stablen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00