Ugen i dansk politik: Regeringen tager på seminar

UGEOVERBLIK: Regeringen drager på seminar, Kristian Jensens exoskelet fylder 50 og så er det landsmøde-superweekend. Få overblikket over denne uge i dansk politik.

En ny uge er i gang, og det bliver blandt andet en uge, hvor regeringen fortsætter forhandlingerne med Dansk Folkeparti om en ny registringsafgift. Til de forhandlinger har Dansk Folkeparti flere krav, som du kan finde her.

Mandag
Regeringen tager mandag på et todages regeringsseminar til Esbjerg. Det indledes med en debat på Esbjerg Gymnasium, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil drøfte Danmarks udfordringer med gymnasiets samfundsfagselever.

Herefter går regeringsseminaret rigtigt i gang, og det starter med en bustur til Esbjerg Havn, hvor der er rundvisning.

Vores nordiske naboer i Norge skal mandag til stortingsvalg. Der er spået et usædvanligt tæt valg, hvor det socialdemokratiske Arbeiderpartiet kan miste sin status som Norges største parti til det borgerlige Høyre. Læs mere om det norske valg her.

Og så er der også lige to runde fødselsdage, der skal fejres mandag. Kristian Jensens særlige rådgiver Christopher Arzrouni, der tidligere har kaldt sig selv et exoskelet, fylder 50 år.

Også Dansk Folkepartis partisekretær Poul Lindholm Nielsen fylder rundt og kan fejre sn 70 års fødselsdag.

Tirsdag
Regeringsseminaret i Esbjerg fortsætter, FN's 72. generalforsamling begynder og så fylder Jytte Hilden 75 år. Mere kan der vist ikke siges om tirsdag på nuværende tidspunkt. 

Onsdag
Formanden for EU-Kommission, Jean-Claude Juncker, afholder sin årlige "State of Union"-tale i Europa-Parlamentet. Her vil han gøre status på, hvordan det går i EU samt tegne linjerne for det kommende år.

Hjemme i Danmark skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd om førtidspension indkaldt af Enhedslistens Finn Sørensen.

Torsdag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal for anden dag i træk i samråd, denne gang om nedsættelsen af en seniortænketank for et godt seniorarbejdsliv. 

Og der er faktisk tre samråd mere på torsdagsplakaten:

  • Retsudvalget har kaldt justitsminister Søren Pape Poulsen i samråd om regeringens udspil om ungdomskriminalitet. Eller faktisk manglen på samme, da Pape blandt andet skal redegøre for, hvorfor regeringen endnu ikke har fremlagt et udspil om ungdomskriminalitet.
  • Og Søren Pape Poulsen får en tur mere med endnu et samråd, denne gang om konsekvenser ved optøjer til fodboldkampe.
  • Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal i samråd om liberalisering af det danske lægemarked.

Det er ti år siden, at begrebet velfærdsteknologi blev lanceret i Danmark, og det markeres torsdag med konferencen Velfærdsteknologi anno 2017, der finder sted i Odense. Formålet er at samle op på erfaringerne fra de seneste ti år og sætte rammen for de kommende. Bag konference står Teknologisk Institut og netværket CareNet.

Og torsdag byder på endnu en konference. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) åbner konferencen China Day, der handler om forskellige kinesiske markedsinitiativer rettet mod kinesiske rejsende. Det finder sted i København. 

Fredag
Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og kulturminister Mette Bock (LA) tester fredag Lektier Online, der et online lektiehjælpstilbud til elever fra 0. til 6. klasse. Lektier Online blev lavet i samarbejde af Slots- og Kulturstyrelsen, Statsbiblioteket og Undervisningsministeriet. Nu overdrages projektet til Ungdommens Røde Kors.

Fredag er der også møde i Folketingets Europaudvalg.

Lørdag og søndag
Weekenden er intet mindre end landsmøde-superweekend, når hele tre partier holder landsmøder. Socialdemokratiet holder sin årlige kongres i Aalborg, Dansk Folkeparti holder årsmøde i Herning og Radikale holder traditionen tro sit landsmøde i Nyborg. Altinget er selvfølgelig til stede alle tre steder.

,

Forrige artikel CBS-lektor: Unge studerende dropper det aktive medborgerskab CBS-lektor: Unge studerende dropper det aktive medborgerskab Næste artikel Det sker i EU: Unionens tilstand under lup Det sker i EU: Unionens tilstand under lup