Ugen i dansk politik: Samråd, møder og status på finanslovsforhandlinger

DET SKER: Uge 47 er en klassisk Christiansborg-uge, hvor der er godt gang i samrådene og møderne i salen. Blandt andet skal regeringens finanslovsforslag igennem sin anden etape ud af tre, når forslagene diskuteres i Folketingssalen. Få overblikket med Altinget her.

Ugen i dansk politik har Christiansborg som knudepunkt. Ministrene skal i samråd på stribe, og flere lov- og beslutningsforslag skal vedtages eller nedstemmes i Folketingssalen.

Men der sker også en masse i det vestlige Danmark. Blandt andet åbner Kolding et nyt stort datacenter, og et lovforslag om anlæg af en jernbane på tværs af Vestfyn skal tredjebehandles.

Velkommen til ugen i dansk politik.

Mandag:
Ugen starter i Kolding, hvor Region Syddanmark inviterer til indvielse af det nye datacenter, som skal håndtere regionens data.

Tirsdag:
Der er statsråd på Christiansborg, hvor statsministeren og ministrene forelægger de af Folketinget vedtagne lovforslag til stadfæstelse af dronningen.

Klokken 13.00 er der møde i Folketingssalen, hvor regeringens finanslovsforslag blandt andet skal andenbehandles. Det betyder, at oppositionen og støttepartierne kan debattere forslagene, og der kommer en status på forhandlingerne.

Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i åbent samråd om situationen i København og omegn, hvor der i de sidste måneder har været bombesprængninger, bilafbrændinger og skyderier. Ministeren skal redegøre for, hvad der bliver gjort for at stoppe bandekrigen.

Onsdag:
SF holder gruppemøde, og så er der møde i Folketingssalen med spørgetid, hvor ministrene svarer på spørgsmål fra partiernes ordførere.

KL holder Handicap- og Psykiatrikonference i Aarhus. Blandt talerne er social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), som på konferencen skal fortælle om regeringens visioner for socialområdet.

Kommissionen om Skat holder atter afhøringer. Der skal undersøges en række forhold i den daværende styrelse i Skat. Afhøringerne foregår i Retten på Frederiksberg.

Torsdag:
Klokken 10.00 er der møde i Folketingssalen, hvor blandt andet et lovforslag om anlæg af en ny jernbane over Vestfyn skal tredjebehandles.

Energistyrelsen inviterer til teknisk høring på Christiansborg om en kabellægning af ny højspændingsforbindelse i Vestjylland.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) er torsdag kaldt i samråd om efterforskning af økonomisk kriminalitet. Ministeren skal blandt andet redegøre for efterforskningen hos politiet og særligt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) skal også i samråd torsdag. Det skal hun på baggrund af ansættelsen af hendes ministeries nye kommunikationschef, som har partipolitisk baggrund i Socialdemokratiet. Ministeren skal blandt andet redegøre for, om hun mener, at ansættelsen risikerer at underminere tilliden til embedsværkets neutralitet.

Fredag:
Igen er der møde i Folketingssalen. Denne gang klokken 10.00, hvor blandt andet lovforslaget om forbud mod plastikposer førstebehandles.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) skal i åbent samråd om, hvorfor der fra dansk side ikke længere er princip om at undlade at stemme under det faste dagsordenspunkt 7 om Israel i FN’s Menneskerettighedsråd. Ministeren skal blandt andet oplyse, hvorfor Danmark arbejder for negativ særbehandling af Israel.

Weekenden:
Partiet Stram Kurs holder rigskongres på Christiansborg. Partiet kom ikke i Folketinget ved valget 5. juni, og grunden til, at partiet samles i Landstingssalen, er, at politiet valgte at aflyse deres kongres i Middelfart i oktober af sikkerhedsmæssige hensyn. Det var oprindeligt Søren Espersens (DF) idé at invitere partiet, og folketingsformand Henrik Dam Kristensen (S) gav efterfølgende tilladelsen.

Forrige artikel Baglandet er klar til Ellemanns grønne Venstre classic: “Men uden klimahysteri. Naturkatastrofer har vi altid haft”  Baglandet er klar til Ellemanns grønne Venstre classic: “Men uden klimahysteri. Naturkatastrofer har vi altid haft”  Næste artikel Dagens overblik: S kritiserer Dagens overblik: S kritiserer "tyndbenet" økonomi i Ellemanns finanslovsplan
Messerschmidt bliver næstformand i DF

Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.