Ugen i dansk politik: Samråd om arbejds- og lønforhold for havnearbejdere i Kenya

DET SKER: Ugen står på mange samråd om alt fra hvidvasksagen til arbejdsforhold for havnearbejdere i Kenya, og så bliver regeringens Økonomiske Redegørelse præsenteret.

Mandag
I dag bliver regeringens prognose for dansk økonomi præsenteret. 'Den Økonomiske Redegørelse' bliver fremlagt af økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

Tirsdag
På dagens første samråd er det undervisningsminister Merete Riisager (LA), der skal på banen. Hun er blevet kaldt i samråd om langtidsfravær i folkeskolen, og skal blandt andet redegøre for, hvordan hun vil komme problemet til livs.

Dernæst er det ældreminister Thyra Franks tur. Hun skal i samråd om arbejdsmiljøet i ældreplejen og skal blandt andet svare på, hvilken betydning, hun mener, at arbejdsmiljøet har for rekrutteringsproblemer på ældreområdet.

Til sidst er det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der skal i samråd om, hvordan hun forholder sig til Amnesty Internationals kritik af sagsbehandlingen i integrationsvurderingen af børn.

Onsdag
Dagen byder på fem samråd.

Først er det transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der skal i samråd om at fastholde S-togslinjers stop.

Derudover skal følgende ministre i samråd:

  • Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnes (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om arbejds- og lønforholdene for havnearbejdere i Kenya
  • Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om hvidvaskskandalen i Danske Bank
  • Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om sikkerheden vedrørende medicinsk udstyr
  • Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) om overenskomst og rammeaftaler på vagtområdet.

Torsdag
Ugens sidste samråd bliver i dag afholdt. Denne gang er det erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), der får æren. Her skal han redegøre for den danske regerings arbejde med udformningen af CBCR (country-by-country-reporting) i EU.

Forrige artikel Mette Frederiksen vil gøre op med akademisk pseudoarbejde i den offentlige sektor Mette Frederiksen vil gøre op med akademisk pseudoarbejde i den offentlige sektor Næste artikel Klima og miljø tager tigerspring til toppen af vælgernes dagsorden Klima og miljø tager tigerspring til toppen af vælgernes dagsorden