Ugen i dansk politik: Samråd om hvidvasksagen og konference om Brexit

DET SKER: De værst tænkelige scenarier skal diskuteres på ugens Brexit-konference, og Jarlov skal i flere samråd om Danske Bank og hvidvasksagen. Få overblik over ugens politiske begivenheder her.

Rasmus Jarlov skal i to samråd vedrørende Danske Bank denne uge. 
Rasmus Jarlov skal i to samråd vedrørende Danske Bank denne uge. Foto: Nikolai Linares /Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Mandag
Ugen lægger ud med en politisk gyser, når tænketanken Europa samler danske og britiske politikere, tænkere, økonomer og erhvervsfolk, heriblandt udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til en konference om Brexit. Her skal der diskuteres, hvordan man forbereder sig på det værst tænkelige no deal-scenarie.

Og så skal et nyt udspil sikre, at politiet kommer tættere på borgerne. Det er justitsminister Søren Pape Poulsen (K), som står bag præsentationen på udspillet, som går under navnet "nærhed og tryghed".

Derudover skal Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet gøre status på temperaturmålsætningen som et led i Parisaftalen. Til pressemødet vil energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og en række klimaforskere fra DMI og Københavns Universitet deltage.

Det Etiske Råd inviterer til konference om retfærdig prioritering i det danske sundhedsvæsen, hvor både Formand for Folketingets udvalg vedrørende Det Etiske Råd, Karen Klint, og formand for Det Etiske Råd, Gorm Greisen, deltager.  

Tirsdag
I dag står i samrådets navn med hele fem på programmet. På dagens første samråd skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) svare på, hvad han vil gøre ved underbetalte østeuropæiske arbejdere.

Derudover står den på samråd for fire andre ministre:

  • Ældreminister Thyra Frank (LA) og ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), i samråd om afbureaukratisering i ældreplejen
  • Undervisningsminister Merete Riisager (LA) om antallet af vikarer på landets folkeskoler
  • Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) om traktat om sikring af lokalsamfunds rettigheder over for transnationale virksomheder
  • Undervisningsminister Merete Riisager (LA) om efterskolernes integrationsindsats.

Og så deltager både forsvarsminister Claus Hjort (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (V) i en høring om den Europæiske Forsvarsfond og de muligheder, den skaber for Danmark.

Onsdag
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner i dag det højteknologiske topmøde High Tech Summit. Her er både kunstig intelligens og big data en del af emnerne.

Også finansminister Kristian Jensen (V) skal på banen. Han skal holde åbningstalen på dagens multistakeholder-forum om FN's verdensmål nr. 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund.

Og så skal dagens eneste samråd klares. Her er det Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der er kaldt i samråd om Danske Bank hvidvasksagen og Finanstilsynets og SØIK's ressourcer.

Torsdag
Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) åbner i dag en konference om trusselsbilleder afholdt af tænketanken Atlantsammenslutningen. På konferencen vil der blandt andet blive talt om Rusland, cybersikkerhed og desinformation.

Dagens anden konference handler om, hvad EU kan gøre mod skattely, og her deltager Jeppe Kofod, MEP (S) i debatten.

Den sidste konference i dag bliver afholdt af Skatteministeriet og varer til og med fredag. Konferencen går under navnet "Skattepolitisk Døgn", og her vil man sætte fremtidens skattesystem til diskussion med fagfolk, politikere og eksperter.  

Derudover skal erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i endnu et samråd om Danske Bank-sagen. Denne gang om mulighederne for at rejse sager efter fit & proper-reglerne.

Og så skal det handle om skrald og genanvendelse, når Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg afholder en offentlig høring om organisering af affaldssektoren.

Fredag
Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal i aktion på ugens sidste samråd. Her skal han skal give en opdatering i sagen om undersøgelsen af Skat.

Weekend
Lørdag starter Kristendemokraterne partiets landsmøde i Middelfart, som varer i to dage.

Og uden for kongerigets grænser skal vælgerne i den sydtyske delstat Bayern til stemmeboksene, når der skal vælges et nyt delstatsparlament.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00