Ugen i dansk politik: Skatteforhandlinger og Løkke til topmøde

UGEOVERBLIK: De vigtige forhandlinger om skat og udlændinge fortsætter mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Løkke rejser til Bruxelles og flere af hans ministre skal i åbne samråd. Altinget har overblikket. 

Foto: /ritzau/Yong Teck Lim
Daniel Bue Lauritzen

Velkommen til den næstsidste uge i 2017-udgaven af dansk politik.

Ugens absolut vigtigste begivenhed bliver forhandlingerne om nye skattelettelser og udlændingestramninger.

Regeringen skal nemlig blive enig med Dansk Folkeparti, hvis ikke næste års finanslov skal falde til jorden. 

Men der er også en række åbne samråd, et EU-topmøde og besøg fra Slovakiet at se frem til.

Altinget bringer et overblik. 

Mandag:
Forhandlingerne om en ny skattereform og følgende udlændingestramninger fortsætter mandag, efter at regeringen inden weekenden kunne præsentere næste års finanslov. Den kommer Liberal Alliance imidlertid kun til at stemme for, hvis der er en skattereform på plads inden 3. behandlingen. 

To af regeringens ministre har alligevel fundet tid til at overrække priser:

  • Børne- og socialminister Mai Mercado (K) giver prisen Årets Dagtilbud 2017 til en institution, der har gjort sig særligt bemærket i løbet af året. 
  • Kulturminister Mette Bock (LA) uddeler Kulturministerens Idrætspris 2017 til en ekstraordinær præstation eller indsats inden for idrætten.

Tirsdag:
Der er tre åbne samråd: 

Der er officielt besøg fra en gruppe parlamentsmedlemmer fra Slovakiet. Det slovakiske parlaments formand holder møde med Det Udenrigspolitiske Nævn. 

Onsdag:
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til møde i Det Udenrigspolitiske Nævn som forberedelse til torsdagens og fredagens EU-topmøde.

Dansk Fjernvarme fejrer 60 års fødselsdag ved at holde morgenmøde om FN's bæredygtighedsmål. Her deltager blandt andre energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), Ida Auken (R), Karen Hækkerup, direktør i Landbrug og Fødevarer, Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, og Steen Hildebrandt, professor ved Aarhus Universitet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i samråd om arbejdsulykker, der ikke bliver anmeldt af arbejdsgiveren. Samrådet er indkaldt, efter at en analyse har vist, at 73.000 arbejdsulykker ikke blev anmeldt mellem 2003 og 2016.

Torsdag:
Statsminister Lars Løkke Rasmussen rejser til Bruxelles for at mødes med de 27 andre EU-landes leder. Her skal de diskutere forsvars-, flygtninge- og indvandringspolitik. Mødet fortsætter fredag.

Der er fire åbne samråd i Folketinget:

  • For tredje dag i træk skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i åbent samråd. Denne gang om jobcentrenes brug af virksomhedspraktik som aktivering.
  • Skatteminister Karsten Lauritzen (V) skal i åbent samråd og svare på, hvilke sanktioner han forestiller sig Danmark vil indføre mod de 17 lande, der i sidste uge blev optaget på EU's sortliste over skattely. 
  • Finansminister Kristian Jensen (V) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) skal i åbent samråd om olieprisscenarier. De er blandt andet indkaldt, fordi regeringens beregninger i nordsøaftalen bygger på et scenarie, hvor Paris-aftalen ikke når i mål.
  • Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal i åbent samråd om danske domstoles henvisninger til den Europæiske Menneskerettighedskonvention i udvisningssager.

Fredag:
Dronning Margrethe tager seks nye ambassadører fra Norge, Egypten, Østrig, Israel, Mexico og USA i audiens. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00