Ugen i dansk politik: Sommerpakke og spørgetime med Mette Frederiksen

Den nye uge kommer blandt andet med demokratikonference i København, statsministerens spørgetime, forhandlinger om en sommerpakke og samråd om danske børn i Syrien. Få overblik over den politiske kalender her.

Finansminister Nicolai Wammen (S) skal forhandle sommerpakke, Mette Frederiksen (S) skal i spørgetime, og justitsminister Nick Hækkerup skal i samråd om børn i Syrien. (Arkivfoto)
Finansminister Nicolai Wammen (S) skal forhandle sommerpakke, Mette Frederiksen (S) skal i spørgetime, og justitsminister Nick Hækkerup skal i samråd om børn i Syrien. (Arkivfoto)Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Velkommen til en kort uge i dansk politik, der blandt andet byder på Anders Fogh Rasmussens demokratikonference i København og yderligere genåbningsforhandlinger.

Mandag
Klokken 10 starter ugen på Christiansborg med møde i Folketingssalen, med blandt andet en række forslag om udlændingelovgivning og opholdstilladelser fra Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Radikale og Enhedslisten.

Samme tid modtager Kronprins Frederik Slovakiets præsident siden 2019, Zuzana Caputová, på Amalienborg.

Præsident Zuzana Caputová er i København for at deltage i fjerde udgave af Copenhagen Democracy Summit. 

Konferencen arrangeres af nonprofitorganisation Alliance of Democracies, som er stiftet af forhenværende statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, og finder sted mandag og tirsdag i Skuespillerhuset og virtuelt. Andre talere er Venezuelas oppositionspræsident Juan Guaidó, Taiwans præsident Tsai Ing-wen og leder af demokratibevægelsen i Hviderusland Sviatlana Tsikhanouskaya.

Tirsdag
Alle Folketingets partier minus Nye Borgerlige forhandler sommerpakke, hvor regeringen er kommet med et udspil. Tidspunktet er endnu ukendt.

Statsminister Mette Frederiksens (S) indleder klokken 13 spørgetimen i Folketingssalen.

Tirsdag vil der også blive behandlet en række coronarelaterede lovforslag, og et borgerforslag om forbud mod salg af fyrværkeri til privat brug.

Klokken 14:30 er justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om PET's trusselsvurdering af de danske børn i Syrien, som regeringen ikke delt med Folketinget. Justitsministeren skal redegøre for, om han "har overholdt sin sandhedspligt over for Folketinget ved samrådet den 6. september 2019 om syrienkrigere med dansk statsborgerskab, og om hvorfor ministeren ikke indviede Folketinget i sin viden på det pågældende tidspunkt om PET's trusselvurdering af danske børn i Syrien."

Klokken 13 til 17 er der virtuel konference fra Fællessalen på Christiansborg om retssikkerhed i Skatteforvaltningen. Blandt oplægsholderne vil være skatteminister Morten Bødskov, Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, og formand for Advokatrådets skatteudvalg, Kim Pedersen. De overordnede emner er Digitalisering og retssikkerhed og Skatteyderens møde med Skatteforvaltningen. Se invitationen her.

Onsdag
Ved onsdagens møde i Folketingssalen onsdag har ministrene spørgetid fra klokken 13. Der vil også blive behandlet lovforslag om blandt andet bandekriminalitet og kønsbalance i uddannelsessystemet.

Klokken 10 skal minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) i samråd om et nyt it-projekt til implementering af EU’s landbrugspolitik.

Klokken 14 er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldt i samråd om nedbringelse af smittetallene i kommunerne på Vestegnen. Ministeren skal redegøre for, hvordan smittetallene i kommunerne på Vestegnen bliver bragt ned, så folkeskoleeleverne kan komme tilbage i skole.

Torsdag
På Kristi Himmelfartsdag har de fleste i Danmark fri for arbejde, og den politiske kalender ser ud til at være tom.

Fredag
Fredag forventes det, at der vil blive forhandlet om yderligere lempelse af coronarestriktionerne, heriblandt de danske rejsevejledninger.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

Rasmus Prehn

MF (S), fhv. minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og for udvikling
cand.scient.soc. (Aalborg Uni. 2002)

0:000:00