Ugen i dansk politik: Statsborgerskabsdag og flere samråd

DET SKER: Folketingets formand byder nye statsborgere velkommen, flere ministre skal i samråd, og dronningen besøger det danske mindretal i Tyskland. Altinget giver dig overblikket over denne uge i dansk politik.

Henrik Dam Kristensen slår dørene op på Christiansborg, når Folketinget inviterer de nye statsborgere indenfor søndag eftermiddag.
Henrik Dam Kristensen slår dørene op på Christiansborg, når Folketinget inviterer de nye statsborgere indenfor søndag eftermiddag.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Sahlholdt

Mandag
Lea Wermelin (S) indvier Miljøstyrelsens nye kontorer i Odense. Miljøstyrelsen er en af de statslige arbejdspladser, der er blevet udflyttet af den forrige regering.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) deltager i de nordiske ministres møde i Edinburgh.

Tirsdag
Det Udenrigspolitiske Nævn holder lukket høring om krigsudredningen. Udredningen blev offentliggjort i februar i år. En af konklusionerne var, at den danske regering undlod at videregive vigtige oplysninger forud for beslutningen om at gå i krig i Irak.

Dronningen besøger det danske mindretal i Sydslesvig. Besøget sker forud for fejringen af 100-året for genforeningen i 2020.

Torsdag
Klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er kaldt i åbent samråd om Viking Link-projektet. Han skal blandt andet give svar på, om der skal gennemføres en ny samfundsøkonomisk analyse af projektet, der anslået kommer til at koste 11 milliarder kroner. Viking Link bliver verdens længste elkabel, og det skal kobles mellem Danmark og England.

Fredag
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) skal i åbent samråd om Syrienskrigere med dansk statsborgerskab. Ministrene skal blandt andet redegøre for den proces, der ledte frem til, at en 13-årig dreng blev hentet ud af en lejr i Syrien.

Weekenden
Folketinget inviterer til statsborgerskabsdag på Christiansborg. Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, byder klokken 13.00 de nye statsborgere velkommen. Herefter er der blandt andet musik og ballet, inden der er åbent hus, hvor man kan møde partierne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00