Ugen i dansk politik: Støjberg og Trane duellerer om toppost i Venstre

DET SKER: På et ekstraordinært landsmøde beslutter Venstres delegerede, om det er Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby, der skal overtage næstformandsposten efter Kristian Jensen. Jakob Ellemann-Jensen står til at blive ny formand. 

I denne uge bliver det afgjort, om det er Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby, der skal være ny næstformand i Venstre.
I denne uge bliver det afgjort, om det er Inger Støjberg eller Ellen Trane Nørby, der skal være ny næstformand i Venstre.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Velkommen til endnu en overflyvning over ugen i dansk politik.

Altinget giver dig et overblik over ugens vigtigste begivenheder.

Mandag
Hele dagen holder FN’s organisation inden for sundhedsområdet, World Health Organization (WHO), sit årlige møde i København. Kronprinsesse Mary vil holde en tale.

Om aftenen klokken 19.00 er sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) vært for en reception, der afholdes i forbindelse med mødet.

Samtidig med receptionen fortsætter Jakob Ellemann-Jensen (V), Inger Støjberg (V) og Ellen Trane Nørby (V) rundtur i regionerne forud for Venstres ekstraordinære landsmøde lørdag.

Formandskandidaten og de to næstformandskandidater mødes klokken 19.00 med Venstre-medlemmerne på Bornholm.

Og dagen byder også på vigtige politiske begivenheder uden for Danmarks grænser.

Klokken 10.00 finder to ministermøder sted i Bruxelles:

  • EU’s ministre for landbrug og fiskeri samles til et rådsmøde. Mødet slutter tirsdag.
  • På et EU-rådsmøde for ”almindelige anliggender” samles medlemslandenes ministre med ansvar for EU.

Om eftermiddagen klokken 17.00 begynder Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg. Her mødes parlamentsmedlemmerne til en række debatter og afstemninger. Samlingen varer til og med torsdag.

Bevæger vi os videre ud i verden, er der et topmøde i Tyrkiets hovedstad, Ankara, i kalenderen.

Her er landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, vært, når han møder Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Irans præsident, Hassan Rouhani, for at diskutere situationen i Syrien.

Tirsdag
Kandidaterne til topposterne i Venstres ledelse fortsætter deres tur rundt i regionerne.

Klokken 19.00 møder Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby Venstres medlemmer i Region Hovedstaden forud for partiets ekstraordinære landsmøde lørdag.

Derudover byder dagen på en række politiske begivenheder i det store udland.

EU’s ministre for landbrug og fødevarer afslutter deres møde i Bruxelles, mens Europa-Parlamentets plenarsamling i Strasbourg fortsætter. ­

I New York begynder FN’s generalforsamling. Her vil der være en række møder om emner som klima, sundhed og bæredygtighed.

Det er også i dag, at der afholdes præsidentvalg i Israel. Det er kun fem måneder siden, at israelerne afholdt sidste valg, men da det ikke er lykkedes at danne regering, skal israelerne nu en tur forbi stemmeurnerne igen.

Onsdag
For andet år i træk afholdes Energiens Folkemøde i Esbjerg. Her møder almindelige borgere politikere og topfolk fra energi- og klimabranchen. Blandt andre vil Danfoss’ bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, Jakob Ellemann-Jensen (V), Ulla Tørnæs (V), Henning Hyllested (EL) og Eva Kjer Hansen (V) holde taler. Arrangementet slutter torsdag.

Om aftenen klokken 19.00 møder Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg (V) og Ellen Trane Nørby (V) Venstres medlemmer i Region Midtjylland. Det sker forud for partiets ekstraordinære landsmøde lørdag.

I Strasbourg fortsætter Europa-Parlamentets plenarsamling.

Torsdag
I dag mødes Folketingets tværpolitiske netværk for verdensmålene. Mødet finder sted klokken 11.00, hvor blandt andre Kronprinsesse Mary deltager.

Om aftenen mødes kandidaterne til Venstres ledelse, Jakob Ellemann-Jensen, Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby, med partimedlemmerne i Region Syddanmark.

I Strasbourg afslutter Europa-Parlamentet sin plenarsamling. 

Fredag
Der er deadline for at ansøge om den nye DAB-kanal klokken 12.00. Det afsløres inden 22. oktober, hvem der vinder udbuddet.

Weekenden
Venstre holder lørdag det ekstraordinære landsmøde, hvor partiet vælger sin nye formand og næstformand. Det sker i Herning Kongrescenter. Jakob Ellemann-Jensen er stadig den eneste kandidat til formandsposten, mens Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby kæmper om næstformandsposten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00