Ugen i dansk politik: Støjberg skal stå skoleret om instruks

OVERBLIK: Disruptionrådet mødes, Støjberg i samråd om instruks, nye tal om dansk økonomi samt et væld af konferencer og samråd. Altinget guider dig gennem den kommende uge. 

Vi er tilbage efter en weekend, hvor Venstre har holdt landsmøde i Vejle. Velkommen til den nye uge i dansk politik.

Ugen byder blandt andet på et møde i Disruptionrådet, ny rapport om dansk økonomi fra Det økonomiske råd, en god portion samråd og spørgsmål til Støjbergs instruks. Altinget giver et overblik.

Mandag
Regeringen præsenterer sin Strategi for vækst gennem deleøkonomi. Det sker på Hotel Hesselet i Nyborg, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skatteminister Karsten Lauritzen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) vil være til stede.

Pressemødet starter kl. 11 og kan livestreames på Erhvervsministeriets Facebook-side. 

Det kickstarter Disruptionrådets tredje møde, der ligeledes holdes i Nyborg og fortsætter til tirsdag.

Et fællesskab bestående af en lang række studieforbund holder trivlseskonference i Fællessalen på Christiansborg. Temaet for dagen er mulige løsninger på problemet, at flere unge mistrives. 

Tirsdag
Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget holder sammen med 'Det tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål' og 2030-panelet åben konference med temaet 'FN’s verdensmål – Danmarks udfordringer og decentrale løsninger'. 

Konferencen holdes i Landstingssalen på Christiansborg og kræver tilmelding. Alternativt kan hele arrangementet følges på Folketinget TV. 

Det økonomiske råd udgiver klokken 12.00 rapporten 'Dansk Økonomi, efterår 2017'. Emnerne forventes at være 'konjunktur og offentlige finanser', 'produktivitet og erhvervsforskydninger' og 'langvarigt offentligt forsørgede'.

Og så er der et par samråd: 

Undervisningsministeren Merete Riisager (LA) skal svare på spørgsmål om udviklingen med færre læreruddannede i folkeskolerne. Samrådet starter klokken 15.00.

Ældreminister Thyra Frank (LA) skal redegøre for den såkaldte klippekortsordning for ældre på plejehjem. Samrådet er sat til at starte 15.05.

Onsdag
Samrådene fortsætter onsdag, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal svare på spørgsmål om dødsulykker ved arbejde på skibe. Mødet starter klokken 8.00. 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal endnu en gang i samråd om instruksen om adskillelsen af asyl-ægtepar. Det starter klokken 10.00.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal i samråd om psykiske sygdomme. Det sker klokken 11.30. 

Undervisningsministeren Merete Riisager (LA) skal i samråd om økonomien på AMU-Vest, der trues af lukning. Tidspunktet er 8.00. 

I forbindelse med at Danmark overtager formandskabet for Europarådet i november 2017, holder Folketingets Retsudvalg en åben høring om Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols praksis. Høringen starter 9.30 og foregår i Landstingsalen på Christiansborg.

Danmark får fint besøg, når formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, kommer til Danmark, hvor han skal mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), inden han flyver videre for også at mødes med Macron og Merkel i henholdsvis Paris og Berlin. 

HK Stat, LO og FSR sætter fokus på redningen af Skat med en høring og konference, der har fået den mundrette titel: Milliarder på spil: Høring om Skats aktuelle krise og løsningsforslag til et bedre skattevæsen. Det foregår i Priovianthuset. Starttidspunktet er 13.00.

Torsdag
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skal i samråd om om virksomhedspraktik. Han skal blandt andet svare på, om det er meningsfuldt, at arbejdsløse sendes i praktik for at få erfaringer og evner, som de allerede har. Mødet starter klokken 7.30.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) må i samråd om den afsatte ramme til øget kontrol i skattevæsenet på regeringens forslag til finanslov for 2018. Der sås blandt andet tvivl om, hvorvidt 100 millioner er nok til at rette op på skattevæsenets kontrolindsats. Det starter klokken 10.15.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal i åbent samråd i Social-, Indenrigs- og Børneudvalget. Mai Mercado skal  redegøre for, om hun finder det rimeligt, at blinde over 67 år ikke tilbydes ledsagelse. Mødet starter klokken 12.

Fredag
Fredag bliver umiddelbart en stille dag i dansk politik.

Weekenden
Lørdag holder Nye Borgerlige årsmøde i Vejle, hvor partiet skal fejre to-års fødselsdag.

Søndag er der parlamentsvalg i Østrig, valg i den tyske delstat Niedersachsen og kommunalvalg i Makedonien og Estland.

Forrige artikel Det sker i EU: Ål, bankunion, Brexit og klimakamp Det sker i EU: Ål, bankunion, Brexit og klimakamp Næste artikel Grøn politik højt på vælgernes dagsorden til kommunalvalget Grøn politik højt på vælgernes dagsorden til kommunalvalget