Ugen i dansk politik: Stribevis af EU-debatter og valg på folkeskolerne

DET SKER: Der sættes krydser til et skolevalg, slås pæle i til et vildsvinehegn mod Tyskland og afhøres ministre i samråd om alt fra fattige på kontanthjælp til Danmarks opfyldelse af verdensmålene. Få overblik over ugens politiske begivenheder.

Mandag
Det ugelange debatarrangement ‘Danmark debatterer EU’ begynder mandag. Der er debatter i alle dele af landet, og de foregår mandag til fredag i uge fem. Du kan se hele programmet her

Det Udenrigspolitiske Selskab holder sin årlige konference, hvor udenrigsminister Anders Samuelsen blandt andet holder oplæg og debatterer dansk udenrigspoltik anno 2019. 

Naturstyrelsen begynder opsætningen af det meget omdiskuterede vildsvegnehegn langs grænsen mod Tyskland.

Danmarks Lærerforening, Gymnasieskolernes Lærerforening og Dansk Magisterforening holder en minikonference om digitalisering af undervisningen, hvor et ekspertpanel præsenterer en ny rapport om emnet. 

Tirsdag
To af regeringens ministre skal tirsdag i åbent samråd. Det drejer sig først om undervisningsminister Merete Riisager (LA), der skal redegøre for lukningen af HF og VUC-tilbudet på Langeland. 

Dernæst skal børne- og socialminister Mai Mercado (KF) i åbent samråd om bostedet Habitus, der i Fagbladet FOA er anklaget for misbrug af skattekroner. 

Antikorruptions-NGO’en Transparency International udgiver sin årlige oversigt over omfanget af korruption i 180 af verdens nationer. 

Folketinget færdigbehandler en række lovændringer om en række forskellige afgifter, der blev fremsat med finansloven for 2019. 

Onsdag
Der er møde i Folketingssalen med ministrenes spørgetid.

Folketingets udenrigsudvalg er værter for en åben høring om brug af voldtægt som krigsvåben. Der vil blandt andet være oplæg ved minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) og Christians Friis Bach, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

Børns Vilkår står for en konference om social kontrol af børn i minoritetsmiljøer. Samtidig lanceres en ny rapport om emnet, der både omfatter børn fra kristne og andre etniske minoritetsmiljøer. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Pousen (V) skal i åbent samråd om ATP's samarbejde med Marcqairie. Når det slutter, tager beskæftigelsesudvalget hul på et nyt samråd med ministeren, der denne gang handler om andelen af fattige på kontanthjælp.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er onsdag i åbent samråd om en rapport fra Erhvervsstyrelsen, der konkluderer, at virksomheders skattebetaling ikke påvirkes af at blive kontrolleret af en revisor. Det har flere eksperter siden betvivlet. 

EU's forsvarsministre mødes onsdag og torsdag  til et uformelt møde i Bukarest.

Torsdag
Der er skolevalg, hvor omkring 80.000 elever i landets 8.-, 9.- og 10.-klasser går til urnerne og placerer deres kryds.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) er i åbent samråd om Danmarks Statistiks kommercielle salg af data, der ifølge Politiken er mere end fordoblet over de sidste 15 år. 

Finansminister Kristian Jensen (V) er i åbent samråd om regeringens arbejde med Danmarks opfyldelse af FN's verdensmål. 

Folketingets tværpolitiske netværk for verdensmålene og 2030-panelet mødes med Kronprinsesse Mary. Det foregår hos Dansk Arkitektur Center i Blox-bygningen i København.

EU's udenrigsministre mødes torsdag og fredag til et uformelt møde i Bukarest.  

Fredag
Danske Handicaporganisationer afholder en åben høring om, hvad det betyder for socialpolitikken, at satspuljeforliget er blevet opsagt. Børne- og socialminister Mai Mercado (K) og ordførere fra DF, Venstre og Socialdemokratiet deltager. 

Forrige artikel Facebook lukker ned for indsamlinger til mennesker i nød Facebook lukker ned for indsamlinger til mennesker i nød Næste artikel Ny måling: Vælgerne vil blive i EU, men de vil ikke af med forbeholdene Ny måling: Vælgerne vil blive i EU, men de vil ikke af med forbeholdene