Ugen i dansk politik: Thulesen og Vermund mødes i duel

OVERBLIK: Formændene fra Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige mødes til direkte debat, og forhandlingerne om sundhedsreformen fortsætter. Få overblik over, hvad der sker i dansk politik i denne uge.

Mandag
Mandag står for flere ministre på besøg rundt i landet.

Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister, skal til Harboøre, hvor han besøger et kemikaliedepot ved Cheminova. Senere på dagen tager han til Aarhus, hvor han skal besøge Dansk Dyreværn Aarhus’ nye bygning til internat og pension samt en kommende hundepark.

For minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hensen (V) byder dagen på fisketur på Lillebælt. Turen handler om, hvad der er i de danske farvande, og hvordan vi bliver bedre til at udnytte det.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) deltager i et nordisk-baltisk guvernørmøde med Verdensbankens præsident, der i øjeblikket midlertidigt er Kristalina Georgieva.

Tirsdag
Byggeriets energianalyse lanceres tirsdag ved Dansk Byggeris Energikonference, der afholdes på Christiansborg. Europaparlamentsmedlem Bendt Bendtsen (K) og departementschef i Energi,- Forsynings- og Klimaministeriet Morten Bæk holder blandt andet oplæg.

Klokken 14 taler udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) på en konference om EU-skepsis, som Tænketanken Europa afholder på CBS, Frederiksberg.  

Onsdag
Dagen står i kulturens og menneskerettighedernes tegn.

Altingets kulturpolitiske netværk har i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen udarbejdet den nationale kulturanalyse ”Mellem ballet og biografer – Kultur ifølge danskerne”. Den præsenteres på et kombineret pressemøde og debatarrangement, hvor kulturminister Mette Bock (LA), kulturordfører Mogens Jensen (S), Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT), Holstebros borgmester H.C. Østerby (S) og direktør Ulla Tofte, M/S, Museet for Søfart deltager.

Den årlige rapport over menneskerettigheder præsenteres af FN's kommissær for menneskerettigheder Michelle Bachelet i Genéve. Det sker i forbindelse med, at FN's Menneskerettighedsråd mødes. Danmark er i øjeblikket blandt de lande, der er repræsenteret i FN's Menneskerettighedsråd.

Torsdag
Der er lagt op til et brag af en debat, når partilederne Kristian Thulesen Dahl (DF) og Pernille Vermund (NB) mødes i den første direkte duel i Sønderjylland. De stiller begge op i Sydjyllands Storkreds ved Folketingsvalget. Debatten er arrangeret af JydskeVestkysten.

Fredag
Det er kvindernes internationale kampdag, og det markeres over hele landet. I den anledning deltager ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) i 'Ring the Bell for Gender Equality' på Københavns Fondsbørs. Senere deltager hun og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ved Kvinfos fejring af kampdagen på Vega i København.

Lørdag
Kvinders rettigheder er fortsat i fokus, når Eva Kjer Hansen (V) fra lørdag og frem til 13. marts deltager i FN's Kvindekommissions 63. session i New York. Hovedtemaet er 'Social protection systems, access to public services and sustainable infrastructures for gender equality and the empowerment of women and girls'.

Søndag
I dag er der parlamentsvalg i Nordkorea, hvor nye medlemmer skal stemmes ind i den øverste folkeforsamling.

Kronprinsessen deltager fra i dag og frem til 13. marts i erhvervsfremstød i Texas.

Forrige artikel Dagens overblik: EU-Kommissionen er bekymret for vandmiljøets tilstand i Danmark Dagens overblik: EU-Kommissionen er bekymret for vandmiljøets tilstand i Danmark Næste artikel Regeringen vil ikke røre valgregler, selv om stemmespild kan koste den magten Regeringen vil ikke røre valgregler, selv om stemmespild kan koste den magten