Ugen i dansk politik: Vækstkonference og flere samråd om skattesvindelsagen

DET SKER: Finansministeren deltager i Cepos' vækstkonference, erhvervsministeren tager på bustur på Vestegnen og flere af ugens samråd omhandler endnu en gang svindel med udbytteskat. Altinget giver dig overblikket over ugen i dansk politik. 

Foto: Krabbe Lars/Polfoto
Freja Søgaard

Mandag
Som en ny ordning kan skoler ”booke en ekspert”. Derfor tager erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og bygningsingeniør Jeanette Brender i dag på besøg hos en 5. klasse, hvor de skal bygge korthuse, der kan modstå blæsevejr.

Derefter har erhvervsministeren som en del af arbejdet med Hovedstad 2030-udspillet inviteret Folketingets Erhvervsudvalg med på bustur på Vestegnen. Undervejs vil de mødes med de forskellige borgmestre i kommunen.

Og så holder Københavns Stifts Mellemkirkelige udvalg offentlig høring om børn i udrejsecentre.

Tirsdag
Sex og Samfund sætter sammen med Investeringsfonden for Udviklingslande og Udenrigsministeriet fokus på, hvad sammenhængen er mellem kvinders sundhed og ligestilling på arbejdsmarkedet. Der vil både være paneldiskussioner samt oplæg fra minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) og kronprinsesse Mary.

Derudover skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd om eksportgodtgørelsen.

Onsdag
Dagen byder udelukkende på fire samråd.

Først er det sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), der sammen med skatteminister Karsten Lauritzen skal i samråd om Tobakskonventionen. Her skal de blandt andet snakke om, at skatteministeren holder ”hilse-på-møder” med tobakslobbyister på sit ministerkontor.

Dernæst er det beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der blandt andet skal svare på, om de mener, at boligforholdene for bygningsarbejdere er rimelige.

Og så skal beskæftigelsesministeren i endnu et samråd. Denne gang omhandlende fattige kontanthjælpsmodtagere.

Til sidst er det igen beskæftigelsesministeren, der skal i ilden. På dagens sidste samråd skal han nemlig snakke om ATP og skattely.

Torsdag
I dag holder Tænketanken Cepos en vækstkonference, hvor finansminister Kristian Jensen (V) deltager. Her er temaet ”Hvordan øger vi den økonomiske vækst i Danmark?”.

Og så skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) i endnu et samråd om sagen om udbytteskat. Her skal han blandt andet redegøre for, hvorfor Skat ikke stoppede refusionen af udbytteskat, efter at Skat modtog oplysninger fra Storbritannien i juni 2015 om mulig svindel.

Derudover skal følgende i samråd.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V) om statens indkøb af advokatbistand.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) om spekulation i udbytteskatten

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om loven om utryghedsskabende tiggeri.

Fredag
Ugens sidste samråd skal i dag afvikles, og i dag er det udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs tur til at komme på banen. Her skal hun blandt forklare, hvilke forbehold Danmark har i forhold til aftalen ”Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration”.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00