Undersøgelse af Frank Jensen slut: Finder 12 sager mellem 2011 og 2020

Efter tre måneder er en advokatundersøgelse for Københavns Kommune af byens tidligere overborgmester afsluttet.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Torsdag aften er advokatundersøgelsen af Frank Jensens grænseoverskridende adfærd som overborgmester kommet frem.

Den har fundet 12 episoder, som er afdækket gennem interviews med de implicerede. Den seneste episode er fra 2020, skriver blandt andre Jyllands-Posten

Af de tolv episoder er syv fra den samme aften, en julefrokost i 2011.

Undersøgelsen er lavet af advokatfirmaet Kromann Reumert. Den blev bestilt af Københavns Borgerrepræsentation i november 2020, efter fremkomsten af nye sager havde fået Frank Jensen til at trække sig som overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet.

Torsdag er resultaterne blevet præsenteret for Økonomiudvalget i kommunen.

FAKTA

Her er, hvad Kromann Reumert har undersøgt

Kromann Reumert skal foretage en faktuel undersøgelse af følgende tre emner vedrørende den
tidligere overborgmesters adfærd:

1) Flere medier omtalte i tilknytning til Økonomiforvaltningens julefrokost i 2011, at overborgmesteren skulle have udvist en upassende adfærd til julefrokosten. Den 10. januar 2012 modtog Økonomiudvalget en skriftlig orientering herom. Københavns Kommune ønsker, at Kromann Reumert nu undersøger og oplyser, hvordan sagerne efter julefrokosten i Økonomiforvaltningen i 2011 blev håndteret.

2) Jyllands-Posten har den 16. oktober 2020 omtalt en krænkelse af et kvindeligt medlem af Borgerrepræsentationen i 2017. Kromann Reumert skal søge at afdække dette forløb nærmere og herunder undersøge, hvordan sagen om grænseoverskridende adfærd over for et folkevalgt medlem af Borgerrepræsentationen i 2017 blev håndteret.

3) Kromann Reumert skal tillige undersøge, om der er andre episoder, hvor ansatte eller folkevalgte i Københavns Kommune har oplevet grænseoverskridende adfærd fra overborgmesteren. Undersøgelsen skal både afdække omfanget af sager, der måtte være blevet meldt til en
overordnet, og give nuværende såvel som tidligere ansatte og folkevalgte mulighed for at stå frem, hvis de har oplevet grænseoverskridende adfærd fra overborgmesterens side. Undersøgelsen skal omfatte perioden 1. januar 2010 frem til den 29. oktober 2020.

Onsdag kom det frem, at statsminister Mette Frederiksen (S) har sendt et brev til de kvinder, Frank Jensens opførsel er gået ud over. Ifølge TV 2 kalder Mette Frederiksen Frank Jensens adfærd for magtmisbrug. 

Ifølge BT siger Frank Jensen til Ritzau, at han er lettet over undersøgelsens afslutning.

Torsdag aften skriver Enhedslistens gruppeformand på Københavns Rådhus, Karina Vestergård Madsen, at de først opfatter sagen som afsluttet, når der er kommet en ny kultur.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00